Νέα έρευνα: To αντισυλληπτικό χάπι σε προστατεύει από τον καρκίνο

16:21 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Μία νέα έρευνα προτείνει να χρησιμοποιείς αντισυλληπτικό χάπι γιατί μπορεί να σε προστατεύσει έως και 30 χρόνια από τον καρκίνο.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι γυναίκες που παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι είναι λιγότερο πιθανό από ό,τι άλλες γυναίκες να αποκτήσουν καρκίνο των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, και του ενδομητρίου για πολλές δεκαετίες αφού σταματήσουν να χρησιμοποιούν στοματικά αντισυλληπτικά.

Οι γυναίκες που παίρνουν το χάπι, μπορούν

να απολαύσουν μία μακροχρόνια ζωή με πολλά οφέλη για την υγεία εκτός από το να αποτρέψουν μία ανεπιθυμητη εγκυμοσύνη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen στην Σκωτία βρήκαν ότι οι χρήστες των χαπιών είναι λιγότερο πιθανό από άλλες γυναίκες να αναπτύξουν καρκίνο του ενδομήτριου και των ωοθηκών.

Περίπου μία στις τρεις γυναίκες που παίρνουν το χάπι προστατεύονται από την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομήτριου, η έρευνα διαπίστωσε. Για καρκίνο του παχέος εντέρου, περίπου μία στις πέντε περιπτώσεις αποφεύγεται.

Δεν ήταν όλα καλά νέα, όμως. Υπήρξε παράλληλα αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικό χάπι, αλλά ο κίνδυνος εξαφανίστηκε εντός 5 ετών από τη διακοπή του χαπιού. Παράλληλα. δεν υπήρχε καμία απόδειξη ενός μεγαλύτερου κινδύνου αυτών των καρκίνων που εμφανίζονται αργότερα στη ζωή.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ότι χρησιμοποιώντας το χάπι δεν πρόκειται να εκτεθούν οι γυναίκες σε μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρκίνου και μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου αφού σταματήσουν την λήψη του χαπιού.

Όταν συστήθηκε πρώτη φορά το χάπι στις Η.Π.Α το 1960, οι άνθρωποι ανησυχούσαν για τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειές του ειδικότερα για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη έχουν βρεθεί να επηρεάζουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Τα περισσότερα στοματικά αντισυλληπτικά συνδυάζονται με τεχνητές εκδόσεις των γυναικείων ορμονών.

Το χάπι σήμερα είναι αποτέλεσμα επιλογής για το 16% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας στις Η.Π.Α ,σύμφωνα με το κέντρο πρόληψης ασθενειών των Η.Π.Α και συνολικά 100 με 150 χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνες σχετικά με την σύνδεση των αντισυλληπτικών χαπιών για τις γεννήσεις και για τον καρκίνο έχουν αναμειχθεί.

Ευτυχώς για εσάς, αυτή η νέα έρευνα αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στην ζωή γυναικών που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μία φορά στην ζωή τους το χάπι.

The post Νέα έρευνα: To αντισυλληπτικό χάπι σε προστατεύει από τον καρκίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα