Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει εξηγήσεις από τον Τούρκο πρεσβευτή

15:03 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει εξηγήσεις από τον Τούρκο πρεσβευτή, μετά την απειλητική του δήλωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας, στις Βρυξέλλες για να του ζητήσει εξηγήσεις μετά τις απειλητικές του δηλώσεις όσο αφορά την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου Maya Kosyanchich.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι ζήτησαν στον Erdogan

να έρθει στην Ευρωπαϊκή υπηρεσία Εξωτερικής δράσης για να λάβουν μία εξήγηση

«Ζητήσαμε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στην Ε.Ε να έρθει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης», τη διπλωματική υπηρεσία της Ε.Ε,«διότι θέλουμε να λάβουμε μία εξήγηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης σύμφωνα με δήλωση του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Gabriel, την Πέμπτη σε μία κλιμακούμενη διαμάχη για την προεκλογική εκστρατεία από τους Τούρκους πολιτικούς στην Ευρώπη, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί.

Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε διαμάχη με την Γερμανία και την Ολλανδία με Τούρκους αξιωματούχους που επιδιώκουν να συγκεντρώσει υποστήριξη για το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου που θα μπορούσε να ενισχύσει την εξουσία του προέδρου Erdogan.

Σε δήλωση του ο Υπουργός εξωτερικών, Sigmar Gabriel αναφέρει στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα ότι «Η Τουρκία σίγουρα δεν είναι στα πρόθυρα της ένταξης (της ΕΕ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείνουμε τα κανάλια επικοινωνίας, ακόμη και αν τα πράγματα είναι δύσκολα».

The post Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει εξηγήσεις από τον Τούρκο πρεσβευτή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα