Tην τελευταία του πνοή άφησε ο ψυχολόγος που εφηύρε τον όρο ομοφοβία

11:32 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε ηλικία 86 ετών, την τελευταία του πνοή άφησε ο ψυχολόγος που εφηύρε τον όρο ομοφοβία.

Ο Αμερικάνος ψυχολόγος George Weinberg, απεβίωσε την Πέμπτη 23 Μαρτίου από καρκίνο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 είχε επινοήσει τον όρο «ομοφοβία» για να περιγράψει την φοβία που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Ο George Weinberg, είχε αντιληφθεί την φοβία που ένιωθαν αρκετοί συνάδελφοί του απέναντι σε ομοφυλόφιλους ανθρώπους, και συνηδητοποίησε οτι επρόκειτο για μία ειδικού τύπου φοβία

με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

«Επινόησα τη λέξη ομοφοβία εννοώντας ότι αφορούσε μια φοβία για τους ομοφυλόφιλους. Ένα φόβο που φαινόταν να σχετίζεται με το φόβο της μόλυνσης, ένα φόβο για την υποτίμηση της οικογένειας. Ήταν ένας θρησκευτικός φόβος και είχε οδηγήσει σε μεγάλη βαρβαρότητα, όπως πάντα ο φόβος οδηγεί» είχε αναφέρει ο Αμερικάνος ψυχολόγος.

Τον Μάιο του 1969, είχε συζητήσει τις ιδίες του αυτές σχετικά με την ομοφοβία με τους gay ακτιβιστές Liz Clark και Jack Nikols, οι οποίοι είχαν αναφέρει τον όρο αυτό σε ένα άρθρο που χαν γράψει στο περιοδικό Screw τον Μάιο. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε γραπτά αυτός ο όρος.

Λίγους μήνες μετά, το γνωστό περιοδικό «Time» χρησιμοποποίησε τον όρο αυτό στο κύριο άρθρο του εξωφύλου του, με τίτλο «Ο ομοφυλόφιλος στην Αμερική».

Επίσης ο ίδιος ο George Weinberg, χρησιμοποίησε τον όρο πρώτη φορά σε δικό του κείμενο ενώ περιέγραψε ταυτόχρονα το φαινόμενο αυτό της ομοφοβίας στο βιβλίο του «Κοινωνία και Υγιής Ομοφυλόφιλος» του 1972.

Λίγα λόγια για τον George WeinbergΓεννήθηκε 17 Μαΐου 1929Ο πατέρας του, Frederick Weinberg, ήταν δικηγόρος, ενώ η μητέρα του,
Lillian Hyman γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο.Μεγάλωσε χωρίς πατέρα του στην περιοχή Washington Heights του Manhattan.Ο Weinberg αποφοίτησε από το City College της Νέας Υόρκης.Σπούδασε επίσης Στατιστικής στο Courant Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών.Στη συνέχεια κέρδισε ένα διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.Ο Weinberg ήταν παντρεμένος με την Diane Rowe.

The post Tην τελευταία του πνοή άφησε ο ψυχολόγος που εφηύρε τον όρο ομοφοβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα