Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό | Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

13:22 11/3/2020 - Πηγή: iPop

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοινώθηκαν επίσημα απ’την Κυβέρνηση νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. Μετά το κλείσιμο όλων των σχολείων για 14 ημέρες, αποφασίστηκαν νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορονοϊό προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού αλλά και διευκολυνθούν οι πολίτες.

Κύριος

στόχος των μέτρων είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι πιο ευάλωτες.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι και οι χρόνια πάσχοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθύνοντας κάλεσμα σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν τον συνωστισμό και τις πολυπληθείς συναθροίσεις στις εκκλησίες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε λαμβάνονται μέτρα για να μετριαστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊόΘεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού που μπορεί να λαμβάνει ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο ισχύει το κλείσιμο των σχολείων. Στις τέσσερις ημέρες μόνο η μία θα λογίζεται ως κανονική άδεια. Για το δημόσιο το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών, για τον ιδιωτικό τομέα το ένα τρίτο. Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται.Προτείνεται η εργασία εξ αποστάσεως ή με ευέλικτο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο όπου αυτό είναι εφικτό.Ενίσχυση του προϋπολογισμού με 15 εκ. ευρώ για ενδυνάμωση του τομέα υγείας. Θα δρομολογηθούν νέες προσλήψεις.

89 τα κρούσματα στην Ελλάδα | Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους περιφερειάρχες στους οποίους έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα με στόχο το συντονισμό κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία και αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα, στο οποίο θα ενημερώσει αναλυτικά για τις δράσεις της Κυβέρνησης.

Εκτός απ’το κλείσιμο των σχολείων, όλοι οι δήμοι διέκοψαν τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, μετά την εντολή που δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές και η γενική συμβουλή προς τους ηλικιωμένους, που αποτελούν και την πλέον ευπαθή ομάδα, είναι να παραμένουν σπίτι τους για λόγους προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Photo: Pixabay

Το άρθρο Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό | Τι ισχύει για τους εργαζόμενους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα