Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις άδειες των γονέων μετά το κλείσιμο των σχολείων;

09:41 11/3/2020 - Πηγή: iPop

Τι θα γίνει με τις άδειες των γονέων μετά το κλείσιμο των σχολείων, αναρωτιούνται όλοι μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν όλες οι σχολικές μονάδες για 14 μέρες, ως ένα μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού.

Tην ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει ότι «θα κάνει ότι είναι αναγκαίο», από το να επιτρέψει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας στις εταιρίες μέχρι και την ίδρυση ενός ειδικού επενδυτικού Ταμείου ύψους 25 δισ. ευρώ  για την παροχή ρευστότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την

επιδημία του νέου ιού, η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται για ανακοινώσεις.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα, που περιμένουν περισσότεροι από 1.000.000 εργαζόμενοι γονείς, οι οποίοι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα μας ανέρχεται σε 89.

Τι θα γίνει με τις άδειες των γονέων μετά το κλείσιμο των σχολείων;

Το απόγευμα της Τρίτης οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης, Σταϊκούρας, Βρούτσης και Θεοδωρικάκος εξέτασαν το σχέδιο διευκολύνσεων για τους γονείς (με τη δυνατότητα τηλεργασίας ή ειδικής άδειας).

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών λόγω κορονοϊού, αλλά και τη δυνατότητα τηλεργασίας, για να διευκολύνει γονείς παιδιών, των οποίων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τους για 14 ημέρες.

Παρόλα αυτά, πολλά οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, καθώς μπορεί π.χ. κάποιος γονέας να θέλει να επιλέξει τηλεργασία αντί της άδειας αλλά, αν εργάζεται στο Δημόσιο, να μην μπορεί να εργαστεί και να αμειφθεί χωρίς φυσική παρουσία.

Στη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Χρήστου Σταϊκούρα και Νίκης Κεραμέως αναμένεται να επιλυθούν και άλλα ζητήματα, για το πώς θα αμείβονται οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και πώς θα στηριχθούν οι ιδιωτικές σχολικές μονάδες ή φροντιστήρια που αναγκάζονται να κλείσουν από την ίδια ημέρα.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε την Τρίτη πως «είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αναγκαία εργαλεία». Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» για να στηριχθούν οι οικονομίες που θα πληγούν από την επιδημία.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται πια στην Φρανκφούρτη και τα μέτρα που θα αποφασίσει η Λαγκάρντ κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμα:

Χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις για τον κορονοϊό

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις άδειες των γονέων μετά το κλείσιμο των σχολείων; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα