Να πείσει τους δανειστές για τους αριθμούς θέλει ο Τσακαλώτος

16:12 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του πως για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί ομαλά η αξιολόγηση, πρέπει η ελληνική Κυβέρνηση να πείσει τους δανειστές πως οι αριθμοί βγαίνουν, εξέφρασε σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημείωση!

Στη συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters ο Υπουργός επισήμανε, πως σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το κουαρτέτο αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα.

Όπως δήλωσε

ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος:

Η Αθήνα πρέπει να πείσει τους πιστωτές ότι μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018 και ότι τα νούμερα τελικώς βγαίνουν

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι τα κλιμάκια τα οποία έχουν εδώ και καιρό στην Αθήνα δε φεύγουν, αλλά μένουν έτσι ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό τα κενά τα οποία φαίνεται να υπάρχουν στις ελληνικές προτάσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε:

«Μετά την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών, θα χρειαστούν δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων έως ότου ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση» και τόνισε: «Αν πάμε Μάιο-Ιούνιο, καήκαμε».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Δευτέρα, ο κ. Τσακαλώτος είπε:

«Όπως ξέρετε, τελειώσαμε την πρώτη φάση της τελικής διαδικασίας του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης» και πρόσθεσε:

Οι επικεφαλής έφυγαν την περασμένη Παρασκευή. Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε Eurogroup και Ecofin και περιμένουμε οι Θεσμοί να επιστρέψουν. Η πρώτη εβδομάδα ήταν αναγνωριστική. Τα καλά σημάδια είναι ότι στα δύο μέτωπα -ασφαλιστικό και φόρος εισοδήματος- συμφωνούμε ότι έχουν δομικό χαρακτήρα. Συμφωνούμε ότι αποτελούν μεγάλες αλλαγές και συνεισφέρουν στο βασικό στόχο να φτάσουμε το 2018 σε πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Να πείσει τους δανειστές για τους αριθμούς θέλει ο Τσακαλώτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα