Απεργία διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

15:18 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΛΠ, εναντίον της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από την κινεζική πολυεθνική Cosco.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 48ωρη πανελλαδική απεργία,

αλλά και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εναντίον της πώλησης του ΟΛΠ, σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραία, ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, επιθυμούν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

Υπενθυμίζουμε πως το τελικό τίμημα για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ανέρχεται εν τέλει στα 368,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «η εμμονή της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των λιμανιών», ενώ ταυτόχρονα σχολιάζοντας τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης, επί του θέματος, αναφέρουν πως «η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και το κορυφαίο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ενώ έως τώρα δεν έχει προσδιορίσει και δεν έχει θεσμοθετήσει την αναγκαία δημόσια αρχή λιμένος».

The post Απεργία διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα