Τέλος στην εκλογολογία βάζει ο Νίκος Βούτσης

15:53 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνου Καμμένου, βάζει τέλος στην εκλογολογία και στα σενάρια νέας προσφυγής στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, ο κ.Βούτσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος υποστήριξε πως «θα

πάμε σε εκλογές, αν οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εκλογικής διαδικασίας, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών για την αξιολόγηση των παραμέτρων του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών».

Ο κ.Βούτσης τονίζοντας πως υπάρχει συγκεκριμένος κυβερνητικός σχεδιασμός για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους δανειστές, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, σημείωσε πως δεν υπάρχει τίθεται ζήτημα νέων εθνικών εκλογών. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος υποστήριξε: «Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Είναι πρόσφατη και νωπή η λαϊκή εντολή. Μπροστά μας είναι το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση ώστε να έρθει το επόμενο και μεγαλύτερο που είναι το χρέος».

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί και θα αποτιμηθεί, ενώ οι όποιες εξελίξεις, θα επιταχυνθούν, ενώ ιδιαίτερα σε σχέση με τις δηλώσεις του κ.Καμμένου, δήλωσε, χαρακτηριστικά, πως πρόκειται για μια «δημιουργική συμμετοχή στο διάλογο, έτσι να έχουμε να λέμε. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή την ηλικία στην πολιτική».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έπειτα από την επίμαχη δήλωση του κ.Καμμένου, έσπευσε να διευκρινίσει πως: Δεν απειλούμε κανέναν, απλώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να εκβιάζεται, δεν είναι δυνατόν ο λόγος του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών να μην περνάει, δεν είναι δυνατό να μην προτάσσουμε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.Έχουμε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και για ασφαλιστικό και για φορολογικό. Εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις συνομιλίες και στη διαπραγμάτευση, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδο.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Τέλος στην εκλογολογία βάζει ο Νίκος Βούτσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα