Μύθοι για τις πρώτες βοήθειες που επιδεινώνουν την υγεία σου!

11:13 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Όταν πρόκειται για τις πρώτες βοήθειες, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να ζητήσεις τη συμβουλή γιαγιάδων, γονιών ή φίλων. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο γνωστές και συνηθισμένες συστάσεις που αφορούν την υγεία μας έχουν σοβαρές συνέπειες.

Υπάρχουν λοιπόν, ορισμένοι μύθοι όπως το να βάζεις πάγο όταν χτυπάς ή βούτυρο όταν καίγεσαι, που μόνο καλό δεν μας κάνουν!

Εφαρμόζεις πάγο στην περιοχή που έχεις χτυπήσει

Γιατί είναι λάθος: Ο πάγος πράγματι συμβάλλει στην μείωση των μελανιών αλλά μην τον εφαρμόζεις απευθείας στο δέρμα γιατί μπορεί να πάθεις έγκαυμα.
Το

σωστό: Βάλε λίγο πάγο σ’ ένα πανί και έπειτα εφάρμοσε στο δέρμα σου για 20 λεπτά. Αφαίρεσε τον πάγο και περίμενε άλλα 20 λεπτά. Επανέλαβε αρκετές φορές.

Τρίβεις ένα άτομο που έχει πυρετό με alcohol ή ξύδι

Γιατί είναι λάθος: Το ξίδι και το alcohol απορροφώνται στο αίμα. Το τρίψιμο με αλκοόλη μπορεί να δημιουργήσει δηλητηρίαση, ενώ το ξύδι θα αυξήσει υπερβολικά την οξύτητα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά.
Το σωστό: Ο πυρετός μπορεί να ανακουφιστεί πίνοντας πολλά υγρά και δροσίζοντας τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι.

Σηκώνεις ένα άτομο που δεν έχει τις αισθήσεις του

Γιατί είναι λάθος: Εάν κάποιος λιποθυμήσει, μην προσπαθήσει να τον σηκώσεις ή να τον ψεκάσεις με λίγο κρύο νερό γιατί αυτό θα επιδεινώσει τον σπασμό. Αφού ανακτήσει τη συνείδησή του, μην το αφήσεις να πιει καφέ γιατί αυτό θα τον οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Το σωστό: Ανασήκωσε τα πόδια του και χαλάρωσε τα ρούχα του.

Χρησιμοποιείς βούτυρο ή κάποια κρέμα για τη θεραπεία εγκαυμάτων

Γιατί είναι λάθος: Ο μόνος λόγος που μπορεί να νιώσει λίγο καλύτερα είναι επειδή θα τοποθετήσει κάτι κρύο πάνω στο κάψιμο. Όμως το βούτυρο ενδέχεται να στεγνώσει και να δημιουργήσει μια μεμβράνη, διακόπτοντας τη θερμική ανταλλαγή.

Το σωστό: Κράτα την καμένη περιοχή κάτω από δροσερό νερό για 15 λεπτά. Ποτέ μη σκάσεις τη φούσκα απ’ το έγκαυμα γιατί θα αφήσει ανοιχτό το τραύμα και μπορεί να μολυνθεί και να προκληθούν λοιμώξεις.

Βάζεις το κόκαλο στη θέση του μόνος σου

Γιατί είναι λάθος:Δεν μπορείς να το ρυθμίσεις μόνος σου καθώς το πιο πιθανό είναι να το τραυματίσεις ακόμα πιο πολύ.
Το σωστό: Να βάλεις έναν επίδεσμο και να πας στο νοσοκομείο.

Εφαρμόζεις θερμότητα σε διάστρεμμα

Γιατί είναι λάθος: Ένα ζεστό ύφασμα δεν θα βοηθήσεις τους μύες σου αν έχουν πάθει διάστρεμμα. Αντίθετα, η θερμότητα θα ενισχύσει τη ροή του αίματος οδηγώντας σε διόγκωση του προβλήματος.

Το σωστό: Εφάρμοσε κρύο τις πρώτες μέρες. Θα μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο.

Εφαρμόζεις αλοιφές σε μια πληγή

Γιατί είναι λάθος: Μια πληγή θα θεραπευτεί καλύτερα στον καθαρό αέρα, ενώ οι αλοιφές μπορεί να δημιουργήσουν ανεπιθύμητη υγρασία.
Το σωστό: Καθάρισε μια πληγή με δροσερό νερό και σαπούνι και βάλε έναν στεγνό καθαρό επίδεσμο.

The post Μύθοι για τις πρώτες βοήθειες που επιδεινώνουν την υγεία σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα