Μουζάλας: Έως και 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες μένουν οριστικά στην Ελλάδα

14:13 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Έως και 25.000-30.000 πρόσφυγες και μετανάστες μένουν οριστικά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μουζάλας στην εφημερίδα «Τα Νέα», εκτίμησε ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν κάνει αίτηση ασύλου και δεν υπάγονται σε καθεστώς μετεγκαταστάσεων και θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 25.000-30.000.

Παράλληλα,

ο ίδιος ανέφερε ότι προετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης:

Το πρώτο αφορά τη νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται,Το δεύτερο αφορά την εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών,Το τρίτο αφορά την ένταξη στην εργασία

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «είχε μόνο θετικά αποτελέσματα» και ανέφερε επίσης ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή δημιουργεί δυσκολίες και κινδύνους και οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μας θέτει σε εγρήγορση».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ταυτόχρονα ότι μέχρι την επίτευξη νέας συμφωνίας, καθώς εκείνη του Δουβλίνου «έχει πεθάνει», η Ελλάδα προχώρησε στη συμβολική κίνηση για διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, με την αποδοχή λίγων δεκάδων επιστροφών Δουβλίνου «αποκλειστικά με τις χώρες που μας βοήθησαν, δεχόμενες μέχρι στιγμής 17.000 μετεγκαταστάσεις και 7.000 επανενώσεις (οικογενειών), ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου κατά της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, διευκολύνει την ΕΕ, αλλά δικαιώνει και την Ελλάδα και τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό θα είχαν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα αν δεν είχαμε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις αυτών των χωρών

Κατέληξε επίσης στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία των μηχανισμών υποδοχής και παροχής ασύλου, ενώ τόνισε ότι «μέσα από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ζήτημα, χωρίς βία, οργανωμένα και με τη δέουσα προσοχή, έχουμε πετύχει να έχουμε σχεδόν μηδενική άνοδο της εγκληματικότητας, η οποία μάλιστα περιορίζεται μέσα στα camps. Τις συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και τις για χρόνια γεμάτες πλατείες από εξαθλιωμένους ανθρώπους τις αφήνουμε στο παρελθόν».

Το άρθρο Μουζάλας: Έως και 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες μένουν οριστικά στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα