Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία μ’ ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων»

11:05 6/5/2017 - Πηγή: iPop

«Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία μ’ ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του κάνοντας λόγο για το τέταρτο μνημόνιο.

Με κατηγορίες προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης σχετικά με το ότι δεσμεύουν την χώρα μετά το 2018 ενώ παράλληλα δεκάδες συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η συνταξη

και κάποιοι θα χάσουν και την 11η εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως αυτά είναι μέτρα τα οποία επηρρεάζουν και τους μισθωτούς, διότι η μείωση του αφορολόγητου συνεπάγεται ότι ο μέσος μισθωτός ο οποίος δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

Ο Μητσοτάκης στην συνέχεια χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» τον Πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, και τον κατηγόρησε ότι «δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα» ενώ πρόσθεσε πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες.

Ο ίδιος τόνισε την πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες.

Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρέφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη απάτη τα αντίμετρα

Ως μεγάλη απάτη χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αντίμετρα καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα πως αυτό θα γίνει αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει ξεπεράσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα» να πετύχουμε στόχο 5,5% δηλαδή.

Ο ίδιος τόνισε πως τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι η Ν.Δ θα μειώσει τους φόρους προχωρώντας σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων.

Ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

«Θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις» είπε επίσης ο ίδιος, ενώ επισήμανε ότι λέει «ναι» στην κινητικότητα και στην αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε επίσης για μείωση του ΕΝΦΙΑ καθώς και του φόρου επιχειρήσεων, και τόνισε πως υπάρχει ανάγκη για μείωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνεργασία με τους δανειστές.

«Αυτό μπορεί να το διεκδικήσει μια κυβέρνηση Ν.Δ., γιατί, είναι αξιόπιστη στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδύσεις και συνεπώς δουλειές» είπε χαρακτηριστικά ίδιος κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι «προσποιείται πως μεταρρυθμίζει τη χώρα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Ν.Δ. έχει ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα, που λήγει τον Αύγουστο του 2018.

Ο ίδιος έκλεισε λέγοντας ότι τα μέτρα έχουν τη σφραγίδα ΤσίπραΚαμμένου, και το κόμμα του διαφωνεί με το μείγμα, όχι με τους στόχους ενώ παράλληλα δεσμεύεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

The post Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία μ’ ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα