Απίστευτο και … εντυπωσιακό! Σχεδιάζουν να μεταφέρουν παγόβουνο στα Αραβικά Εμιράτα από την Ανταρκτική

10:31 6/5/2017 - Πηγή: iPop

Απίστευτο και … εντυπωσιακό είναι το πλάνο που έχει μία εταιρεία στο Abu Dhabi καθώς σχεδιάζουν να μεταφέρουν παγόβουνο στα Αραβικά Εμιράτα από την Ανταρκτική, με σκοπό να τροφοδοτήσει με δισεκατομμύρια λίτρα φρέσκου νερού, τους διψασμένους κατοίκους της χώρας.

Ο λόγος γίνεται για μία εταιρεία στο Abu Dhabi

των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που σχεδιάζει να κουβαλήσει παγόβουνα τα οποία βρίσκονται γύρω από τη νήσο Heard, σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα από την ακτή της Ανταρκτικής.

Kαθώς τα Εμιράτα είναι μία από τις πιο άνυδρες χώρες στον κόσμο, διότι βρέχει πολύ σπάνια και καταναλώνουν υπερδιπλάσιο νερό από τον μέσο παγκόσμιο όρο κατανάλωσης, ένα παγόβουνο θα μπορούσε να τους ανακουφήσει.

Τα Αραβικά Εμιράτα, βρίσκονται αντιμέτωπα με υψηλό κίνδυνο ξηρασίας και λειψυδρίας μέσα στις επόμενες δεκαετίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail» για τους λόγους αυτούς είχαν την ιδέα να κουβαλήσουν παγόβουνα από απόσταση 8.800 χιλιομέτρων.

Ένα παγόβουνο περιέχει σχεδόν 80 δισεκατομμύρια λίτρα νερού. Ένα μόνο παγόβουνο θα ήταν αρκετό για να έχουν νερό ένα εκατομμύριο άνθρωποι για πέντε χρόνια. Επίσης χρειάζεται πολύ χρόνο για να λιώσει, διότι το 80% βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ παράλληλα το επιφανειακό τμήμα του αντανακλά πίσω στο διάστημα τις ακτίνες του ήλιου.

Η διαδικασία είναι η επακόλουθη:

Όταν το πρώτο παγόβουνο φτάσει στην ακτή των Εμιράτων σε μια ειδική εγκατάσταση, θα ξεκινήσει να απορροφάται το νερού του.

Σταδιακά, θα αποκόπτονται μεγάλα κομμάτια του παγόβουνου τα οποία θα μεταφέρονται σε ειδικές δεξαμενές, και στην συνέχεια θα υφίστανται επεξεργασία και φιλτράρισμα.

Υπάρχει πιθανότητα το σχέδιο να αρχίσει να εφαρμόζεται μέσα στο 2018.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα στελέχη της έχουν κάνει την διαδρομή Ανταρκτική-Εμιράτα και έχουν προσομοιώσει τη θαλάσσια μεταφορά, που θεωρούν και εφικτή από τεχνική και οικονομική πλευρά.

Ακόμα θεωρούν ότι εκτός από την ύδρευση και την άρδευση το σχέδιο, με την ονομασία «UAE Iceberg Project» έχει διπλό όφελος, καθώς θα ωφελήσει τον τουρισμό αλλά και τον καιρό της χώρας, δροσίζοντας την μέσα από τη δημιουργία ενός πιο υγρού τοπικού μικρο-κλίματος.

The post Απίστευτο και … εντυπωσιακό! Σχεδιάζουν να μεταφέρουν παγόβουνο στα Αραβικά Εμιράτα από την Ανταρκτική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα