Μητσοτάκης: «Αξιοπιστία, κι όχι ανούσιοι παλικαρισμοί για να επιτύχουμε»

12:16 1/3/2017 - Πηγή: iPop

«Αξιοπιστία, κι όχι ανούσιοι παλικαρισμοί για να επιτύχουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής. Έμμεσα πυρά προς την Κυβέρνηση. Μήνυμα και προς την Τουρκία.

Με αφορμή την ειδική εκδήλωση για την επέτειο των 70 ετών από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και τη λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλησε τα πυρά του προς την κυβέρνηση για τον τρόπο

που χειρίζεται τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς ενώ έστειλε και μήνυμα προς την Τουρκία.

Ότι πρέπει κάθε στιγμή το πολιτικό σύστημα να γνωρίζει τη θέση της χώρας στη διεθνή σκακιέρα, καθώς τίποτα δεν χαρίζεται, δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «δεν πηγάζει αυτό από ανούσιους παλικαρισμούς και εύκολους τυχοδιωκτισμούς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, ρεαλιστές και πάνω απ’ όλα αξιόπιστοι. Αυτό ήταν το θεμέλιο για τις μεγάλες επιτυχίες στη χώρα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα».

Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον «πόλεμο» ρητορικής που λαμβάνει χώρα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες λέγοντας:

Σήμερα η Βουλή τιμά και προασπίζεται τα Δωδεκάνησα. Και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει ούτε να τα επιβουλευτεί. Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα, διπλωματικά και επιχειρησιακά πάντα σε κλίμα ομοψυχίας ιδίως όταν το Διεθνές Δίκαιο είναι μαζί μας

«Οι θέσεις της πατρίδας μας πρέπει να συμβαδίζουν με τις φωτεινές ιδέες. Τις φωτεινές ιδέες της Δύσης. Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι. Και όχι ουραγοί», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης ζητώντας «μια στοχευμένη πολιτική ανάπτυξης για τα νησιά μας». «Χρειάζεται να κάνουμε πράξη την περίφημη ρήτρα νησιωτικότητας που συχνά έχει καταστεί κενό γράμμα. Μια πολιτική που να αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματά τους. Μια πολιτική που να δίνει πίσω την πρωτοβουλία στους ανθρώπους τους. Που να λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους», πρόσθεσε.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Μητσοτάκης: «Αξιοπιστία, κι όχι ανούσιοι παλικαρισμοί για να επιτύχουμε» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα