Με 250 χλμ η Porsche | Σήμερα η κηδεία της 33χρονης και του παιδιού που έχασαν τις ζωές τους

10:42 1/3/2017 - Πηγή: iPop

Με 250 χλμ η Porsche | Σήμερακαι όχι πάντα στην αριστερή λλωρίδα, λένε οι κάμερες ασφαλείας που εξετάζουν οι Αρχές. Σήμερα θα γίνει η κηδεία της 33χρονης και του παιδιού που έχασαν τις ζωές τους στο φοβερό δυστύχημα στην Αθηνών Λαμίας.

Μήνες αναμένεται να κρατήσει η έρευνα των αστυνομικών σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν το τρομακτικό

δυστύχημα που στέρησε την ζωή σε 4 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ο μέσος όρος της ταχύτητας του αυτοκινήτου ήταν τα 190χλμ./ώρα καθώς εξετάζουν τα videos από τις κάμερες της «Νέας Οδού» προκειμένου να καταλήξουν στην συγκεκριμένη ταχύτητα με την οποία κινούνταν η Porsche και τι συνέβη μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν χάσει τον έλεγχο και εμβολίσει το σταθμευμένο Honda Civic.

Σύμφωνα με πληροφορίες 64 κάμερες οι οποίες «βλέπουν» την εθνική οδό από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Λαμία κατέγραψαν την πορεία της porsche και δείχνουν πως υπήρξαν σημεία της διαδρομής στα οποία το όχημα άγγιζε ιλιγγιώδεις ταχύτητες της τάξεως των 250 χιλιομέτρων την ώρα και μάλιστα κινούμενο όχι πάντα στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.

Οι αναλυτές εξετάζοντας τον χρόνο που χρειάστηκε για να καλύψει η Porsche τηνα πόσταση από τα διόδια της εθνικής οδού μέχρι το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος ταχύτητας πλησίαζε τα 190 χιλιόμετρα την ώρα.

Υπήρξε δεύτερο όχημα;

Μετά την καταγγελία του πατέρα που είδα την οικογένεια του να καίγεται μέσα στο όχημα του ότι ένα Audi R8 και τα videos τα οποία δείχνουν όντως το συγκεκριμένο όχημα να βρίσκεται σταματημένο δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο να γινόντουσαν κόντρες μεταξύ των δύο supercars.

Σύμφωνα με τις κάμερες και την «πρώτη ανάγνωση», οι αρχές λένε πως δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου αφού το επόμενο όχημα το οποίο εμφανίζεται στο video απείχε περίπου ένα χιλιόμετρο από την Porsche.

Οι αρχές, όμως, για να μπορούν με βεβαιότητα να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα εξετάζουν υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται 15, 30 και 40 χιλιόμετρα πίσω από το σημείο του δυστυχήματος.

Τι λάστιχα φορούσε η Porsche;

Όπως εξηγούν οι άνδρες των Αρχών οι κάμερες δεν μπορούν να δώσουν 100% πληροφορίες για την κατάσταση των ελαστικών της Porsche γι αυτό το λόγο υπάρχει περαιτέρω επεξεργασία του οπτικου υλικού ώστε να γίνει «ζουμ» στο πίσω αριστερό λάστιχο για να διαπιστωθεί αν υπήρξε «κλατάρισμα».

Να τονιστεί πως ήδη η τροχαία έχει ορίσει πραγματογνώμονες για να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και η οικογένεια Βακάκη να διορίσει τους δικούς της πραγματογνώμονες.

Σήμερα η κηδεία της 33χρονης και του μικρού της αγοριού

Ήδη από χθες, Τρίτη, το σφραγισμένο φέρετρο στο οποίο θα κηδευτεί η 33χρονη Αποστολία και ο μόλις 2,5 ετών Παύλος που έχασαν τη ζωή τους από το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα, βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας στην Πτολεμαΐδα, όπου θα τελεστεί σήμερα η εξώδιος ακολουθία.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στις 12:00 το μεσημέρι. Τραγική φιγούρα, ο σύζυγος της 33χρονης Αποστολίας και πατέρας του μικρού Παύλου, που σώθηκε από θαύμα καθώς είχε βγει από το όχημα δευτερόλεπτα πριν.

Μόνο 4 κάμερες – ραντάρ της Τροχαίας

Μόλις 4 κάμερες – ραντάρ της Τροχαίας βρίσκονται σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», και πιο συγκεκριμένα μόνο στη σήραγγα Αρτεμισίου η Τροχαία πιάνει τους παραβάτες οδηγούς με τις κάμερες – ραντάρ.

Στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν και όποτε διατίθενται αστυνομικοί από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων.

Να σημειωθεί ότι στην Αττική Οδό λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας αλλά και αυτό το σύστημα φαίνεται να υπολειτουργεί αφού η κλήση στον οδηγό μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά.

Διαβάστε όσα δήλωσαν οι δύο οικογένειες:

Έρευνες για το τραγικό τροχαίο στην Εθνική- Η δήλωση της οικογένειας Βακάκη (Video-Photo)

The post Με 250 χλμ η Porsche | Σήμερα η κηδεία της 33χρονης και του παιδιού που έχασαν τις ζωές τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα