Μητσοτάκης- Μουζάλας συμφώνησαν πως το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα

15:55 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Την κοινή τους άποψη, πως το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το παρόν στη σύσκεψη Μητσοτάκη- Μουζάλα έδωσαν οι αρμόδιοι τομεάρχες Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σταύρος Καλαφάτης,Θανάσης Δαβάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γιάννης Οικονόμου και οι Χαράλαμπος Αθανασίου,

Σοφία Βούλτεψη και Σίμος Κεδικογλου, από τους τομείς Εσωτερικών, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ναυτιλίας αντίστοιχα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους και οι δύο τους προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, εστίασε στην κοινή αντιμετώπιση του θέματος επισημαίνοντας πως η κριτική και οι διαφωνίες που υπήρξαν ήταν εντός των ορίων της αξιοπρέπειας.

Τι τόνισε ο κ. Μητσοτάκης;

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση για την οποία άφησε αιχμές ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Για πολλούς μήνες η Κυβέρνηση προτίμησε την περιπλοκότητα του ζητήματος. Τελικά μετά από πιέσεις ανέλαβε μεγάλες δεσμεύσεις και είναι υποχρεωμένη να τις πραγματοποιησει».

Μίλησε για τα hot spots τα οποία καθυστερούν και επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν με βάση τις δεσμεύσεις.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θεωρεί υπεύθυνη την Τουρκία και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δείχνει ανοχή στη λειτουργία παράνομων δράσεων».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του τόνισε: «Το προσφυγικό είναι αρκετά κρίσιμο για να γίνεται παιχνίδι μικροκομματικής αντιπαράθεσης» και δεσμεύτηκε πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην συνάντηση τόνισε πως ήτα ουσιαστική και επισήμανε:«Ασκήθηκε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο α’ εξάμηνο και την απραξία της. Όμως τώρα έχουμε μια καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος έχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις και η ΝΔ θα συμβάλλει και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα».

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Μητσοτάκης- Μουζάλας συμφώνησαν πως το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα