Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην ατζέντα του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας

15:47 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, θα βρεθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, έχοντας ως βασικό θέμα στην ατζέντα του, τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις, του εκπροσώπου του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών, Γιοχάνες Ντίμροτ ο κ. Μεζιέρ θα βρεθεί στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με τα αρμόδια μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης, τις λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργία

hot spot, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζει την καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας των κέντρων υποδοχής προσφύγων, παραπέμποντας σχετικά με το ζήτημα στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.Ντιμροτ, «η ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί αρμοδίως στην Κομισιόν, διότι εκεί έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και το θέμα των hotspot». Ο ίδιος, υπογράμμισε ταυτόχρονα πως σύμφωνα με τη γερμανική Κυβέρνηση: «H κατασκευή των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο, ώστε να εγγυηθούμε περισσότερη τάξη στη διαδικασία, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, κατά τη διέλευση των προσφύγων προς την Ελλάδα».

Υπενθυμίζουμε πως ο Ελληνας αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προχωρώντας σε επεξηγήσεις γύρω από τη δημιουργία ανοιχτού τύπου προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως τα εν λόγω hot spot στη Σίνδο και το Σχιστό θα είναι φρουρούμενα. Ταυτόχρονα ο κ.Μουζάλας, δήλωσε πως με τη βοήθεια του στρατού, επιταχύνονται και οι εργασίες για τη δημιουργία προσφυγικών κέντρων σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο.

The post Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην ατζέντα του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα