Μ’ αυτό το μηχάνημα γίνονται μεταμοσχεύσεις καρδιάς που έχουν σταματήσει να χτυπούν! (Video)

14:31 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Όσο περνάνε τα χρόνια η επιστήμη προχωρά με γοργούς ρυθμούς και γίνονται μικρά ή μεγάλα «θαύματα». Έτσι, εδώ και 2 χρόνια γίνονται μεταμοσχεύσεις καρδιάς που έχουν σταματήσει να χτυπούν με την βοήθεια ενός μηχανήματος!

Στις 24/10/14 έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς η οποία είχε σταματήσει να πάλεται για 20 λεπτά. Η ιδιαίτερη αυτή μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο St Vincent στο Σίδνεϊ και η πρώτη ασθενής δήλωσε ότι νιώθει πλέον δεκαετίες νεώτερη και «ένας καινούργιος, διαφορετικός άνθρωπος».

Μέχρι και εκείνη την ημέρα οι καρδιές που αξιοποιούνταν για μεταμόσχευση ήταν

αποκλειστικά από δότες που ήταν εγκεφαλικά νεκροί. Τις καρδιές που είχαν σταματήσει να πάλλονται τις θεωρούσαν «πολυ κατεστραμένες» για να αξιοποιηθούν, καθώς αμέσως μετά το ‘πάγωμα’ της καρδιάς το όργανο παθαίνει ασφυξια από την έλλειψη οξυγόνου και τα μυικά κυτταρα πεθαίνουν.

Αυτό το μηχάνημα, όμως, έχει την δυνατότητα να φέρνει στη ζωή νεκρές καρδιές. Αμέσως μετά την λήψη της καρδιάς, την τοποθετούν σε δοχείο με θερμοκρασία σχεδόν ψύχους για να την μεταφέρουν. Στη συνέχεια τοποθετούν το όργανο στο μηχάνημα όπου δέχεται την απαραίτητη ποσότητα αίματος για να αποκαταστήσει την ενέργεια της.

Η συσκευή, η οποία ονομάζεται «heart in a box» («καρδιά-σε-κουτί»), διατηρεί την καρδιά στην κατάλληλη θερμοκρασία, αποκαθιστά τον καρδιακό παλμό και παράλληλα ένα υγρό που τρέφει το μόσχευμα βοηθά στο να μειώνονται οι βλάβες στον καρδιακό μυ.

Μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε πάνω από 15 μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Δες το video για το πως λειτουργεί:

Heart in a BoxThis device can bring dead hearts back to life.

Posted by Hashem Al-Ghaili on Saturday, 30 January 2016

The post Μ’ αυτό το μηχάνημα γίνονται μεταμοσχεύσεις καρδιάς που έχουν σταματήσει να χτυπούν! (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα