Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα αθλητικά σου;

14:30 26/9/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μην σ αρέσει να πετάς πράγματα, να δένεσαι συναισθηματικά με τα αντικείμενα σου αλλά ήρθε η ώρα να πετάξεις αυτά τα αθλητικά που είχες αγοράσει πριν 6 χρόνια και έχουν γίνει δεύτερο δέρμα σου! Έχουν βγάλει τα χιλιόμετρα τους!

Πέραν του γεγονότος ότι τα αθλητικά παπούτσια και όλη η τεχνολογία που υπάρχει γύρω τους είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα γιατί χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονται και εσύ μένεις πίσω (θα έκανες άραγε το ίδιο και με το κινητό σου;) μπορεί αν κρατήσεις για τόσα χρόνια ένα ζευγάρι να κάνεις κακό και στην υγεία σου!

Μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ένα

πολυχρησιμοποιημένο παπούτσι μπορεί να μειώσει την ταχύτητα σου και να μεγαλώσεις τις πιθανότητες να τραυματιστείς!

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξεις τα αθλητικά σου;

Η σόλα έχει φθαρεί

Ένας από τους κύριους στόχους των παπουτσιών είναι η σόλα να είναι ιδανική για τις ανάγκες σου. Να μπορεί να σου δώσει την κατάλληλη ώθηση για το τρέξιμο, να σε κρατάει σταθερό στο έδαφος και φυσικά να είναι άνετο. Με την πάροδο του χρόνου το καουτσούκ από το κάτω μέρος της εξωτερικής σόλας, όπου το παπούτσι έρχεται σε επαφή με το έδαφος από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα-φθείρεται ακριβώς όπως το καουτσούκ στα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Δεν απορροφά πλέον τους κραδασμούς

Αν και μπορείς εύκολα να δεις πότε έχει φθαρεί η σόλα, είναι δύσκολο να κάνεις το ίδιο και για τον αφρό στην ενδιάμεση σόλα. Αυτό το σημείο είναι που δίνει στα πόδια πιο «ελαστική» αίσθηση σε κάθε βήμα. Ο μόνος τρόπος για να το καταλάβεις είναι να τοποθετήσεις τα παπούτσια σε μία λεία επίπεδη επιφάνεια και να δεις αν έχει το ένα παπούτσι από το άλλο διαφορετικό ύψος.

Έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα

Η αντοχή ενός παπουτσιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το στυλ στο τρέξιμο και το βάρος. Εντούτοις 700-800 χιλιόμετρα είναι υπέρ αρκετά για ένα ζευγάρι αθλητικών.

The post Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα αθλητικά σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα