Πεδίο μάχης το Παρίσι- Κορυφώνονται με επεισόδια οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων- Video-Photos

15:16 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί πλέον η Πόλη του Φωτός όπου οι κινητοποιήσεις έχουν μπλοκάρει όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και στα λιμάνια της Γαλλίας όπως τονίζουν τα διεθνή Μέσα έχουν περιορίσει στο μισό την κυκλοφορία των τρένων ενώ παράλληλα έχουν προκαλέσει και ματαίωση δρομολογίων οχηματαγωγών προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Στόχος των συνδικάτων που έχουν βγει στους δρόμους είναι

να καταφέρουν να εξαναγκάσουν τον πρόεδρο χώρας Φρανσουά Ολάντ της αλλά επίσης και την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα των πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς να οπισθοχωρήσει το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην εργασιακή νομοθεσία.

Πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας:

Διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα όχημα στο οποίοι επέβαιναν δύο αστυνομικοί που δεν υπέστησαν καμία σωματική βλάβη.

Νωρίτερα, δυνάμεις της αστυνομίας είχαν απωθήσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων περίπου 300 αντιδιαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και «όλος ο κόσμος απεχθάνεται την αστυνομία».

Οι διαμαρτυριών συνεχίζονται εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα την ώρα που η χώρα έχει πατήσει φρένο. Συνεχώς πυρπολούνται περιπολικά και διαδηλωτές πιάνονται στα χέρια με την αστυνομία.

From Paris With Love… pic.twitter.com/J5VQwSR7L5

— KIDULT (@therealkidult) May 18, 2016

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι τα άτομα τα οποία έχουν τραυματισθεί.

Διαδήλωση και από τους αστυνομικούς:

Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους όχι για να καταφέρουν να εμποδίσουν τα επεισόδια αλλά για να πραγματοποιήσουν δική τους διαδήλωση με στόχο να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τις εντάσεις που σημειώνονται είναι οι αστυνομικοί.

Να τονισθεί πως εταιρεία οχηματαγωγών Brittany Ferries με ανακοίνωση της έκανε λόγο για μαζικές ακυρώσεις δρομολογίων ενώ και οι οδηγοί φορτηγών έχουν βγει στους δρόμους και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς.

Police car burns in Paris demo
FOLLOW LIVE: https://t.co/lcvOeFQa3V https://t.co/2TfdLQkXGv

— Ruptly (@Ruptly) May 18, 2016

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Ολάντ:

Δεν θα υπαναχωρήσω όσον αφορά τη μεταρρύθμιση για την εργασία, η μάχη κατά της ανεργίας δεν έχει κερδηθεί

«Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και τόνισε:

«Ο νόμος αυτός θα περάσει, γιατί συζητήθηκε, τέθηκε υπό επεξεργασία, διορθώθηκε, τροποποιήθηκε» ενώ επίσης διαβεβαίωσε πως «στο εξής ο νόμος) έχει την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών συνδικάτων και μιας πλειοψηφίας των σοσιαλιστών βουλευτών».

photos: ΑΠΕ

The post Πεδίο μάχης το Παρίσι- Κορυφώνονται με επεισόδια οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων- Video-Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα