Μικρές οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπύρα ξεκαθαρίζει ο Τρ. Αλεξιάδης

13:05 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Στις επιβαρύνσεις σε καφέ και μπύρα εστίασε ο υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Τετάρτη.

Ο Αναπληρωτής Οικονομικών τόνισε πως «θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση και θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό».

Ενώ ανέφερε: «Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή

του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή».

Και ξεκαθάρισε πως οι αυξήσεις δεν θα είναι μεγάλες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο καφέ θα υπάρξει μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια και στην μπύρα πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες».

Για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών:

Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Για κλείσιμο της αξιολόγησης:

«Το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα κατατεθεί σήμερα χωρίς τον λεγόμενο δημοσιονομικό κόφτη. Ο κόφτης θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία. Θα υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Μικρές οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπύρα ξεκαθαρίζει ο Τρ. Αλεξιάδης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα