Διευκρινίσεις από τον Σόιμπλε- Δεν δέχεται «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα

12:12 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες μόνο ώρες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που εστιάζει στις προτάσεις του ΔΝΤ για πάγωμα της αποπληρωμής δανείων μέχρι το 2040 από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνει την αντίδραση του.

Ο Γερμανός Υπουργός επισήμανε

πως όσο είναι αυτός Υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να πει «ναι» στο «πάγωμα».

Να σημειωθεί πως το ΔΝΤ, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, φαίνεται να έχει προτείνει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 αλλά επίσης και τη χορήγηση περιόδου χάριτος έως το 2040.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle ο Β. Σόιμπλε υποδέχεται μ΄ένα τρανταχτό «όχι» το «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα και ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι απλώς διατεθειμένος να προβεί σε μικρότερες αλλαγές στα πλαίσια του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί» επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα το οποίο επίσης σημειώνει «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θέλουν να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαίου».

Ποια είναι η προϋπόθεση;

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες προϋπόθεση παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων υπό τον έλεγχο των πιστωτών, καθώς και η θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών.

The post Διευκρινίσεις από τον Σόιμπλε- Δεν δέχεται «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα