Ισχυρή δέσμευση Macron για το κλίμα

11:14 10/5/2017 - Πηγή: iPop

Δεσμεύεται ο νεοεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος, Emmauel Macron, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στέλνοντας μήνυμα στη διεθνή κοινότητα.

Λίγες μέρες με την εκλογή του, ο Macron δεσμεύτηκε για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας για το κλίμα, διαβεβαιώνοντας τους ηγέτες του κόσμου ότι η Γαλλία «θα αποτελέσει εποικοδομητικό εταίρο σε θέματα παγκόσμιας εμβέλειας».

Η Γαλλία θα είναι ενεργή και θα έχει επίγνωση

της ειρήνης, της ισορροπίας δυνάμεων, της διεθνούς συνεργασίας και του σεβασμού στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Η κλιματική πολιτική του E. Macron εντός των γαλλικών συνόρων προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής άνθρακα και τον διπλασιασμό της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2022, όπως επίσης και την αύξηση της τιμής του άνθρακα στα 100 ευρώ ανά τόνο έως το 2030.

Παράλληλα, ο Κεντρώος Πρόεδρος έχει κάνει πρόταση για χρήση εμπορικών κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες που δεν σέβονται τα κοινοτικά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να πιέσει τον Trump να συμμορφωθεί με τους στόχους που έχουν τεθεί για το κλίμα, αλλά και τη Βρετανία να μην χαλαρώσει την περιβαλλοντική νομοθεσία μετά το Brexit.

The post Ισχυρή δέσμευση Macron για το κλίμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα