Μια αστική φάρμα φυκιών θα καλύψεις τις ανάγκες μας για οξυγόνο!

12:32 7/11/2014 - Πηγή: iPop

Μια γαλλική και ολλανδική εταιρεία σχεδιασμού έχει καταλήξει σε ένα κομψό απλό τρόπο για να αξιοποιήσει την υπέροχη δύναμη της φύσης, προκειμένου να καθαρίσει το περιβάλλον: ένα αγρόκτημα από φύκια το οποίο εκτείνεται πάνω ​​από ένα μικρό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στη Γενεύη.

Η άλγη είναι μια διαφορετική ομάδα οργανισμών που, όπως και τα φυτά, παράγει ενέργεια από τη φωτοσύνθεση χρησιμοποιώντας το φως του ήλιου και το διοξείδιο

του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο. Δεδομένου ότι το CO2 είναι ένας ρύπος που παράγεται από τους κινητήρες των αυτοκινήτων, ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομο γεμάτος με επιβλαβείς για το περιβάλλον εκπομπές είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθεί μια αστική φάρμα φυκιών.

Ο βιοαντιδραστήρας αποτελείται από ένα κλειστό διαφανές σύστημα σωλήνων γεμάτων με φύκια το οποίο είναι συνδεδεμένο με δευτερεύοντα εξοπλισμό όπως φίλτρα, αντλίες και ηλιακούς συλλέκτες. Ευδοκιμεί σχετικά με την αφθονία του CO2 και το ηλιακό φως, η άλγη ανθίζει και ωριμάζει μέσα στους σωλήνες και ακολουθεί το φιλτράρισμα του αέρα πριν εκχυλιστεί και χρησιμοποιηθεί για μία ποικιλία εφαρμογών. Σύμφωνα με την εταιρεία που είχε την ιδέα, η Cloud Collective, το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει βιοντίζελ, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, φάρμακα, καλλυντικά ή ακόμη και τρόφιμα.

Αυτή τη στιγμή, ο βιοαντιδραστήρας χτίστηκε ως μέρος ενός φεστιβάλ κήπου στη Γενεύη και «επικεντρώνεται στην συν-κατοίκησης του αστικού και του φυσικού μέσα στο πλαίσιο της αστικής επέκτασης της Γενεύης» όπως εξηγούν στην ιστοσελίδα τους!

Δες το video του συγκεκριμένου συστήματος:

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Μια αστική φάρμα φυκιών θα καλύψεις τις ανάγκες μας για οξυγόνο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα