Μέτρα και αξιολόγηση στο επίκεντρο του «debate» Τζανακόπουλου- Κικίλια

20:49 15/3/2017 - Πηγή: iPop

Τηλεοπτικό «debate» έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτη ανάμεσα στους κ.κ. Τζανακόπουλο και Κικίλια, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά ζητημάτων στον απόηχο της διαδικτυακής τους κόντρας.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της ΝΔ για προσπάθεια επικοινωνιακής παραχάραξης της πραγματικότητας, ενώ ο τελευταίος απάντησε χαρακτηρίζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως «επίσημο ψεύτη της Κυβέρνησης».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Κικίλια, λέγοντας ότι επιχείρησε μέσω Twitter

να διαστρεβλώσει όσα λέει η Κυβέρνηση και τόνισε πως στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου τέθηκαν επί της αρχής οι άξονες για την συμφωνία. Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα υπάρχει μηδενική επίπτωση των νέων μέτρων.

Σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται για μέτρα στο 2% του ΑΕΠ, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως συμφωνήθηκε αλλαγή στο δημοσιονομικό μείγμα. «2% θα είναι οι επιβαρύνσεις και θα υπάρξει 2% ελαφρύνσεων. Αυτή είναι η λογική της συμφωνίας», έσπευσε να ξεκαθαρίσει.

Ο ίδιος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και ποντάρει στην καταστροφή και πρόσθεσε ότι «είναι ευσεβής πόθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τέταρτο Μνημόνιο».

Μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που είναι μέχρι τον λαιμό στα σκάνδαλα δεν δεχόμαστε. Δεν θα κατηγορήσετε εσείς εμάς για μεγάλη ζωή

Ο κ. Κικίλιας απ’ την δική του πλευρά επισήμανε πως η Κυβέρνηση κάνει λόγο για συμφωνία χωρίς επιβαρύνσεις, όμως, η συμφωνία του Φεβρουαρίου περιλαμβάνει μέτρα στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δις.

Δεν δέχομαι ένας νέος πολιτικός να λέει ψέματα στους πολίτες της χώρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και συμπλήρωσε ότι τα στελέχη της ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και τη μεγάλη ζωή. «Η μεγάλη ζωή είναι όταν καίγονται τα τρόλεϊ κι εσείς κάνετε ταξιδάκια ανά την υφήλιο με τζετ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την άποψη ότι η Κυβέρνηση μετέτρεψε μαζί με τους δανειστές τους στόχους σε υπερφορολόγηση ανθρώπων του μόχθου.

Θα βγάλουμε την χώρα από τη κρίση γιατί πάση θυσία θα μειώσουμε τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και στα φυσικά πρόσωπα. Θα μειώσουν τις δαπάνες του Κράτους και θα εφαρμόσει πρόγραμμα επενδύσεων εμπροσθοβαρές

The post Μέτρα και αξιολόγηση στο επίκεντρο του «debate» Τζανακόπουλου- Κικίλια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα