Δες πώς θα βγεις νικητής από μια λογομαχία χωρίς να χρειαστεί να τσακωθείς

20:26 15/3/2017 - Πηγή: iPop

Βρίσκεσαι συχνά ανάμεσα σε ανθρώπους που προσπαθούν να σε πείσουν για την άποψή τους; Θέλεις να πάρεις θέση και να καταφέρεις να υπερισχύσεις σε έναν έντονο διάλογο; Η ψυχολογική επιστήμη λέει ότι θα πρέπει να μπορέσεις να υπερασπιστείς τα επιχειρήματά σου, χωρίς απαραίτητα αυτό να καταλήξει σε καβγά.

Δες εδώ τρόπους να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα με κάποιον που έρχεσαι σε αντιπαράθεση, χωρίς να χρειαστεί να τσακωθείς μαζί του.Μην τσακωθείς, γιατί θα καταφέρεις αναπόφευκτα να φτάσεις την συζήτηση αλλού σε σχέση με αυτό που ήθελες να καταφέρεις. Ο πολύς θυμός οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.Μάθε
να είσαι αυτός που θα κατευθύνει τους άλλους εκεί που θέλειΑυτός, ο οποίος αρχίζει να φωνάζει σε σας κατά τη διάρκεια κάποιας αντιπαράθεσης, δείχνει ότι βρίσκεται σε συναισθηματική κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι του λείπει αρκετά η συνείδηση. Είναι γελοίο, επομένως, να μιλάμε για ένα άτομο, το οποίο έχει το μυαλό του απενεργοποιημένο. Είναι το ίδιο πράγμα με το να προσπαθείς να μιλήσεις σε κάποιον, ο οποίος κοιμάται.Με το να φωνάζει κάποιος σε μια συζήτηση, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι αυτός έχει δίκιο, το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να πνίγεται στη δική του οργή. Γι ‘αυτό μην πέσεις στην παγίδα τους και κάνεις το ίδιο πράγμα.Τι κάνουμε όταν αισθανόμαστε άσχημα; Κατηγορούμε τους πάντες, ουρλιάζουμε και κλαίμε. Επομένως, όταν κάποιος φωνάζει πάνω σε μια συζήτηση, προσπαθώντας μάταια να βγει από πάνω, στην πραγματικότητα το κάνει αυτό γιατί αισθάνεται άσχημα.Ξέρεις πώς θα δώσεις τέλος στις φωνές των συνομιλητών σου; Κράτα χαμηλό προφίλ, μην ακολουθήσεις το παράδειγμά του και άφησέ τον να σιγοβράζει στο ζουμί του. Καν αν αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις να διατηρήσεις την ηρεμία σου όσο έρχεσαι αντιμέτωπος με τέτοιους ανθρώπους, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μιλάς στον εαυτό σου, λέγοντας του: «Μπορώ να κρατηθώ ήρεμος ακόμη και με ένα τέτοιο άτομο!».

Το να μπορείς να διατηρήσεις την ηρεμία σου και να μείνεις στην σιωπή, όσο ο αντίπαλός σου επιλέγει το αντίθετο ρίχνοντας τον εαυτό του στον τσακωμό, είναι σίγουρα ένα αρκετά δύσκολο έργο, αλλά να ξέρεις ότι αξίζει τον κόπο. Από αυτήν την λογομαχία νικητής θα είσαι εσύ, αρκεί να κάνεις τα σωστά βήματα και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, τις απόψεις σου και τα επιχειρήματά σου, όπως πρέπει.

The post Δες πώς θα βγεις νικητής από μια λογομαχία χωρίς να χρειαστεί να τσακωθείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα