Μεϊμαράκης: Είχα σκεφτεί να αποχωρήσω

23:36 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Μια μόλις ημέρα μετά τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου Προέδρου του κόμματος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που παρότι τα προγνωστικά τον ήθελαν νικητή, τελικά δεν τα κατάφερε, δίνει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον «Ενικό».

Ερωτώμενος αρχικά για τα συναισθήματά του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Ε. Μεϊμαράκης είπε:

«Δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερη πικρία για το αποτέλεσμα γιατί ήμουν προετοιμασμένος. Αισθάνθηκα πικρία όμως για

την συμπεριφορά κάποιων και συνυποψηφίων μου, για την συμπεριφορά που είχαν όλο αυτό το διάστημα.

Δεν είχα την φιλοδοξία να γίνω πρόεδρος της ΝΔ, μου προέκυψε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Το 28% μου δημιουργούσε την υποχρέωση να κατέβω υποψήφιος.

Στον πρώτο γύρο, 22 Νοεμβρίου, μου συνέβη ένα πολύ θλιβερό γεγονός, στις 19 Νοεμβρίου και με έριξε ψυχολογικά, πολλοί με ρωτούσαν γιατί είμαι νευρικός και δεν μπορούσα αλλά και δεν ήθελα να εξηγήσω. Μετά τις 22 Νοεμβρίου και την επίθεση που δέχθηκα σκεφτόμουν μήπως αποχωρούσα.

Ακόμα όμως και η αδερφή μου δεν ήθελε να αποχωρήσω. Ο δεύτερος γύρος με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα και δεν προχώρησα όσο μπορούσα να προχωρήσω. Δεν είχα και το κέφι. Ίσως θα έπρεπε να είχα αποχωρίσει, αλλά δεν θα καταλάβαιναν ποτέ οι πολίτες τον λόγο».

Στο μεταξύ μεγάλες είναι οι αλλαγές που φέρνει στη Νέα Δημοκρατία η έλευση του νέου Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκινώντας δυναμικά, ο Κ. Μητσοτάκης, προχωρά στις σχετικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή έκτακτου κομματικού συνεδρίου, που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Φεβρουαρίου, έχοντας ως βασικό άξονα συζητήσεων την ιδεολογία της δημοκρατικής παρατάξεως.

Την ίδια στιγμή, σχεδιάζει και τη μεταφορά των γραφείων του κόμματος από τη Συγγρού σε μικρότερα γραφεία με χαμηλότερο ενοίκιο.

Μεγάλες αλλαγές όμως έρχονται και ως προς τα πρόσωπα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ.Μητσοτάκης, έχει προτείνει στον Άδωνι Γεωργιάδη, να αναλάβει τη θέση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ως Γραμματέας του κόμματος της ΝΔ. Ωστόσο, ο κ.Γεωργιάδης, φαίνεται να θέλει να διατηρήσει το ρόλο του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, παραμένει στη θέση του Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Βασικούς ρόλους στο πολιτικό επιτελείο του κ.Μητσοτάκη, φαίνεται πως θα έχουν και οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Γεωργιάδης, αλλά και ο Μάκης Βορίδης.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε με επιστολή νωρίτερα την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, λέγοντας πως «στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την Παράταξή μας και για την Ελλάδα, θεωρώ προσωπικό καθήκον να σας διευκολύνω στις αποφάσεις σας και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας».

Τέλος, αλλάζει και ο γενικός διευθυντής του κόμματος, με τον Νικόλαο Παπαθανάση να παίρνει τη θέση του Κώστα Τσιμάρα, ο οποίος ήταν επί 3,5 χρόνια σε αυτή τη θέση.

The post Μεϊμαράκης: Είχα σκεφτεί να αποχωρήσω appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα