Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ έκλεβαν σωσίβια από τις ακτές της Λέσβου

23:03 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Επτά εργαζόμενοι σε ΜΚΟ έκλεβαν σωσίβια με αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή τους.

Πιο αναλυτικά, επτά εργαζόμενοι σε ΜΚΟ οι οποίες πραγματοποιούν δράσεις στη Λέσβο για το προσφυγικό ζήτημα συνελλήφθησαν από αστυνομικούς στη Μήθυμνα της Λέσβου, με την κατηγορία της κλοπής.

Οι δράστες εκ των οποίων οι 3 έχουν υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου, δύο ΗΠΑ,

ένας Ολλανδίας και ένας Κύπρου αφαίρεσαν συνολικά 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές δήλωσαν πως οι συλληφθέντες έκλεβαν τα σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα με σκοπό να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές «υποστηρίζοντας ότι δήθεν τα περισυλλέγουν, για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους». Σημειώνουν βεβαίως, ότι στις ακτές της Λέσβου υπάρχουν χιλιάδες σωσίβια, τα οποία και θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρώσει οι συλληφθέντες, χωρίς να ταξιδέψουν στη Μήθυμνα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, δήλωσαν στις Αρχές ότι σκοπός τους ήταν να χρησιμοποιήσουν τα σωσίβια ώστε να φτιάξουν υποστρώματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες οι οποίοι περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια.

Να θυμίσουμε πως Frontex και ΕΛΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ελέγχους στις ΜΚΟ και στους μεμονωμένους εθελοντές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ έκλεβαν σωσίβια από τις ακτές της Λέσβου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα