Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό

Πάνω από 30.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη απεργία

των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους διοργανωτές. Πάνω από 30.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Oλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας έκλεισαν λίγο μετά τις 10 το πρωί ενώ παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Δεν κινούνται καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Το Μετρό λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Το Τραμ πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, κυρίως για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία . Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν οι γιατροί. Συγκεκριμένα αποφάσισαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης..

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα φαρμακεία.

Απεργούν, επίσης, οι οδηγοί ταξί και οι πρατηριούχοι καυσίμων..

Λόγω στάσης εργασίας στην Πολιτική Αεροπορία, θα ακυρωθούν 16 πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air και της Aegean, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Τετάρτη και οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι της 6 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Η απεργιακή κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 στην Ομόνοια.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί και η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Κλειστά είναι επίσης τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα