Με γεμάτη ατζέντα ο Α. Τσίπρας στις Βρυξέλλες

08:14 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Με το βλέμμα στραμμένο στην δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σειρά σημαντικών επαφών στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο Πρωθυπουργός ξεκινάει από σήμερα κιόλας τις διεθνείς επαφές του, έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αποφασιστούν μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη

αξιολόγηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα, Πέμπτη, το πρωί με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επαφές με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Σημειώνεται πως οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου θα αρχίσουν στις 18.45 και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί δείπνο ηγετών.

Τι πρωί της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη έγινε ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου για το χρέος υπό τον Α. Τσίπρα. Το παρών έδωσαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι:Ο χρόνος που επιθυμεί το Μαξίμου να δοθεί μια λύση για το βραχυπρόθεσμο κομμάτι του έως το τέλος του χρόνου.Μια λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο.Τα νέα δεδομένα που θα δώσει στην οικονομία η οριστικοποίηση των μέτρων.Η δύσκολη κατάσταση που εχει προκληθεί με βάση την σκληρή στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και η αβεβαιότητα για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Με γεμάτη ατζέντα ο Α. Τσίπρας στις Βρυξέλλες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα