Μαθήματα συμπεριφοράς από Σόιμπλε- Χέρμαν, απάντηση Γεροβασίλη

20:06 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Γιορτινές ημέρες μας ξαναθυμήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και είπε να μας ευχηθεί ασκώντας κριτική για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο προσφυγικό και στην οικονομία.

Σε συνέντευξή του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η χώρα μας περιφρονούσε για χρόνια τους κανόνες του Δουβλίνου που προβλέπουν ότι οι μετανάστες υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου στη χώρα εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας λόγο για μη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο

κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει τη γνωστή του θέση ότι «οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και πώς μπορούν οι ίδιοι να βελτιωθούν» σημειώνοντας ότι δεν λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Δηλώνει επίσης ότι θα χρειαστεί να δαπανήσουμε πολύ περισσότερους πόρους για κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες.

Ο κ.Σόιμπλε προτιμά να επιτίθεται φραστικά στην Ελλάδα, προφανώς για δικούς του εσωκομματικούς λόγους. Αξίζει να του υπενθυμίσει κάποιος ότι η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού στα σύνορα της Ε.Ε. και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δημιουργήθηκαν από 5 χρόνια συνεχούς λιτότητας, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γοάχιμ Χέρμαν χαρακτηρίζει φάρσα αυτό που κάνει η Ελλάδα για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και τονίζει ότι μια χώρα που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της θα πρέπει να εγκαταλείπει την Ζώνη Σένγκεν.

The post Μαθήματα συμπεριφοράς από Σόιμπλε- Χέρμαν, απάντηση Γεροβασίλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα