SOS για την κατάθλιψη των γιορτών και τις αυξημένες αυτοκτονικές τάσεις

18:49 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί καθώς τις γιορτινές ημέρες αυξάνεται το άγχος, η κατάθλιψη και οι προθέσεις για αυτοκτονικά επεισόδια.

Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο χρονικό διάστημα η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει αποτρέψει τουλάχιστον δέκα ανθρώπους που είχαν εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Χρήστες όλων των ηλικιών είχαν αναρτήσει αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο κέντρο δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται

με συνοπτικές διαδικασίες άρση του απορρήτου και αστυνομικοί εντοπίζουν άμεσα όλους εκείνους που έχουν εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με στελέχη της δίωξης, όλα γίνονται αστραπιαία καθώς ακόμη και το λεπτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Επιστήμονες τονίζουν ότι η κατάθλιψη και το άγχος των εορτών είναι συνηθισμένο και συχνό φαινόμενο και τα προβλήματα εκδηλώνονται όταν έχουμε υψηλές προσδοκίες να είμαστε χαρούμενοι, να περάσουμε καλά και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι ηλικιωμένοι και γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στη κατάθλιψη των εορτών.

Το σκηνικό ωστόσο κάθε χρόνο αλλάζει και σήμερα την κατάσταση επιβαρύνει υπέρμετρα η οικονομική κρίση, η κοινωνική απομόνωση και κατ΄επέκταση η μοναξιά.

Καλό λοιπόν θα ήταν όσοι γνωρίζουμε μοναχικούς ανθρώπους, να τους απλώσουμε το χέρι και να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας .

Ένα χάδι και ένα πιάτο ζεστό φαγητό, περισσεύουν πάντα.

Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος κυρίως τις γιορτές και εάν έχει οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν παντού κοινωνικές δομές, στις οποίες η συμμετοχή μειώνει τα αισθήματα μοναξιάς και αυξάνει την αυτοεκτίμηση.

The post SOS για την κατάθλιψη των γιορτών και τις αυξημένες αυτοκτονικές τάσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα