Είναι τόσο αθώα τα μπισκότα;

19:12 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Υπάρχει η κοινή λογική πως ορισμένες τροφές, όπως είναι τα μπισκότα, δεν πειράζει να καταναλωθούν ακόμα και μετά από μήνες, εφόσον είναι κλειστά και δεν περάσει η ημερομηνία λήξης τους. Μια έρευνα όμως έρχεται να ανατρέψει αυτή την -λαθεμένη, όπως φαίνεται- αντίληψη, όπως και γενικά την άποψη που έχουμε για την κατανάλωση ξηρών τροφών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, επιβλαβή βακτήρια, όπως είναι η σαλμονέλα, μπορούν να επιβιώσουν τουλάχιστον έξι μήνες σε μπισκότα, κράκερς κι άλλες ξηρές τροφές.

Oι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν πόσο επιβιώνουν τα βακτήρια που ευθύνονται για τροφικές

ασθένειες.

Ο επικεφαλής ερευνητής δήλωσε πως «έχει υπάρξει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ασθενειών που σχετίζονται με την κατανάλωση μολυσμένων ξηρών τροφών. Εμείς δεν περιμέναμε όμως πως θα αυξανόταν η σαλμονέλα στα τρόφιμα που έχουν πολύ ξηρό περιβάλλον».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όχι μόνο μπορεί επιβλαβή βακτήρια να επιβιώνουν σε ξηρά τρόφιμα, όπως μπισκότα και κράκερς, αλλά μπορούν επίσης να ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες έβαλαν τελικά σε μπισκότα και κράκερς 4 διαφορετικούς τύπους σαλμονέλας, και σφράγισαν τις συσκευασίες, όπως όταν είναι προς πώληση τα προϊόντα. Η έρευνά τους τελικά τους απέδειξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το παθογόνο ήταν σε θέση να επιβιώσει για τουλάχιστον 6 μήνες.

The post Είναι τόσο αθώα τα μπισκότα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα