Μάθε πως θα κρατήσεις το στήθος σου ψηλά

11:02 29/3/2014 - Πηγή: iPop

Σε μια πρόσφατη μελέτη του UCLA αποδείχθηκε ότι το γυναικείο στήθος είναι περίπου δύο έως τρία χρόνια μπροστά από το υπόλοιπο γυναικείο σώμα. Για μία γυναίκα το να κρατήσει το στήθος της σε καλή κατάσταση είναι ήδη μια πρόκληση. Πριν προγραμματίσετε λοιπόν ραντεβού στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού, καλό θα ήταν να μάθετε μερικούς φυσικούς τρόπους για να διατηρήσετε το στήθος σας υγιή. Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό!

Βάλτε αντιηλιακό

Τα περισσότερο μαγιό και τα καλοκαιρινά μπλουζάκια βάζουν το στήθος στην πρώτη γραμμή με τη μάχη με τις ακτίνες του ηλίου, και συχνά οι γυναίκες ξεχνάνε να βάλουν την κατάλληλη ενυδατική κρέμα με αντιηλιακή προστασία στη περιοχή. Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξτε αυτή τη συνήθεια αν θέλετε να κρατήσετε υγιή το στήθος σας!

Χρησιμοποιήστε βιολογικό λάδι καρύδας

Το στήθος σας χρειάζεται υγρασία, ειδικά με όλο το τέντωμα του δέρματος που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας. Μέσα από την εγκυμοσύνη, την απώλεια ή αύξηση βάρους, αλλά και τις μηνιαίες διακυμάνσεις που συμπίπτουν με τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας, θα πρέπει να φροντίζετε το δέρμα στο στήθος σας. Το οργανικό λάδι καρύδας είναι μια καλή επιλογή και δεν έχετε να ανησυχείτε για τις τοξίνες.

Βάλτε το σωστό σουτιέν

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι περίπου το 80% των γυναικών φορούν λανθασμένο μέγεθος σουτιέν. Η έλλειψη υποστήριξης μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στην πλάτη, χαλάρωση στο στήθος αλλά και την κακή στάση του σώματος. Οι μηνιαίες διακυμάνσεις του στήθους είναι αναπόφευκτες, η μόνη ίσως λύση είναι να αγοράζετε ένα νέο σουτιέν ετησίως θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι φοράτε το σωστό μέγεθος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και να αποφευχθεί η κακή υποστήριξη που μπορεί να συμβάλει στην προχωρημένη γήρανση.

Γυμναστείτε

Το να ενδυναμώσετε τους μυς στην πλάτη και το στήθος θα βοηθήσει στο να κρατηθεί το στήθος σας στα ύψη.

Πείτε ναι στη σωστή διατροφή

Η διατροφή σας είναι ένας βασικός παράγοντας για την αντι-γήρανση, την πρόληψη των ασθενειών και για ό, τι έχει να κάνει με την υγεία και την ποιότητα της ζωής σας. Το στήθος σας δεν είναι διαφορετικό. Δίαιτες και έλλειψη σε βιταμίνες και μέταλλα προκαλούν γρηγορότερα τη γήρανση του δέρματος. Οι βιταμίνες Α και C, για παράδειγμα, θρέφουν το δέρμα και βοηθάνε την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η πάρα πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία ρυτίδων.

Πείτε όχι στο υπερβολικό αλκοόλ

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχει τη θέση του, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – ακόμη και κρασί – μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου. Κρατήστε την κατανάλωση σε μέτρια επίπεδα για την προστασία της υγείας σας.

The post Μάθε πως θα κρατήσεις το στήθος σου ψηλά appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα