Camera Obscura : Ο φωτογράφος που μεταμορφώνει δωμάτια σε κάμερες!

19:48 28/3/2014 - Πηγή: iPop

Πώς θα σας φαινόταν αν το σαλόνι σας ήταν «ντυμένο» Empire State Building, η κρεβατοκάμαρά σας Πύργος του Άιφελ και η κουζίνα σας Brooklyn Bridge; O φωτογράφος Abelardo Morell στο project του Camera Obscura βρίσκει κοινά δωμάτια και τα μεταμορφώνει σε κάμερες.

Χρησιμοποιεί την τεχνική στην οποία βασίστηκε η πρώτη φωτογραφική μηχανή, η λεγόμενη camera

obscura, στην οποία οφείλεται και το όνομα του project: ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κουτί που στη μία άκρη διαθέτει μια γυαλιστερή επιφάνεια και στην απέναντι άκρη μία πολύ μικρή οπή. Σε μία τέτοια κατασκευή, οι ακτίνες του φωτός διαδίδονται μέσα από την οπή και σχηματίζουν πάνω στην επιφάνεια ένα είδωλο των αντικειμένων έξω από το δωμάτιο ή κουτί.

O καλλιτέχνης εφαρμόζει αυτή την αρχή σε μεγαλύτερη κλίμακα και μεταμορφώνει κάθε δωμάτιο σε μια camera obscura. Ο Morell καλύπτει με μαύρο πλαστικό τα παράθυρα των δωματίων που χρησιμοποιεί και αφήνει μια τρύπα 9,5 χιλιοστών που εξασφαλίζει το φως για τη φωτογραφία. Στη συνέχεια, στήνει την ευρυγώνια κάμερά του σε ένα τρίποδο εντός του δωματίου, εστιάζει το φακό του στους τοίχους απέναντι από τα παράθυρα, επιβραδύνει για να δώσει μεγαλύτερο βάθος πεδίου, ανοίγει το κλείστρο και φεύγει από το δωμάτιο. Η διαδικασία διαρκεί 8 ώρες κάθε φορά.

Το αποτέλεσμα παντρεύει τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο. Δείτε την εκπληκτική συλλογή:

The post Camera Obscura : Ο φωτογράφος που μεταμορφώνει δωμάτια σε κάμερες! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα