Μάθε πώς να μη μυρίζει το σπίτι από το κατοικίδιο σου

15:31 26/8/2014 - Πηγή: iPop

Αρκετές φορές το σπίτι σου έχει μία περίεργη οσμή. Δε φταις κάπου εσύ! Το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε από τότε που ήρθε ο νέος σου συγκάτοικος, δηλαδή ο τετράποδος αγαπημένος σου. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως δεν το έχεις μόνο εσύ. Είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι κάτοχοι σκυλιών ή και γατιών. Βέβαια, με τον καιρό εσύ συνηθίζεις τη μυρωδιά και το πρόβλημα το αντιλαμβάνονται μόνο όσοι έρχονται για

να σου κάνουν επίσκεψη. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να μη μυρίζει το σπίτι από το κατοικίδιο σου και εμείς τους ξέρουμε (από προσωπική μας εμπειρία).

Το βασικό, λοιπόν, είναι να μη κάνει τις ανάγκες του το σκυλί σου μέσα στο σπίτι. Αυτό είναι κάτι που θέλει φυσικά εκπαίδευση και αρκετό χρόνο. Αν πάλι δεν έχεις τη δυνατότητα να βγάζεις το σκύλο σου καθημερινά βόλτα (αν και είναι πιο σωστό να το κάνεις) χρησιμοποίησε ειδικές πάνες που δε θα έχεις εντός του σπιτιού. Βγάλε την πάνα στο μπαλκόνι και μετέφερε τη «τουαλέτα» του σκύλου σου εκτός σπιτιού.Κάθε φορά που επιστρέφετε από έξω καθάρισε του τα πόδια. Ο τετράποδος φίλος σου δε φοράει παπούτσια οπότε μεταφέρει όλα τα σκουπίδια που πατάει στη βόλτα του, στο χώρο σου. Έτσι, κάθε φορά που γυρνάτε σπίτι καθάρισε με μία βρεγμένη πετσέτα ή με υγρά μαντηλάκια καθαρισμού ειδικά για σκύλους τα πόδια του.Κάνε του μπάνιο στην ώρα του. Μη ξεχνάς να κάνεις μπάνιο στο σκύλο σου ανά 15 με 20 ημέρες. Χρησιμοποίησε ειδικό σαμπουάν και όχι φυσικά το δικό σου.Μη ξεχνάς να πλένεις συχνά τα δόντια του. Η περιποίηση των δοντιών αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη καλή μυρωδιά του σκυλιού σου και κατ΄ επέκταση του σκύλου σου.Μην αφήνεις ανοιχτή τη σκυλοτροφή του. Οι περισσότερες σκυλοτροφές μυρίζουν περίεργα οπότε καλό θα ήταν να την κλείνεις καλά και να τη βάζεις στο ντουλάπι.Πάρε του άρωμα. Ναι, υπάρχουν ειδικά αρώματα σκύλων τα οποία θα του χαρίσουν τη φρεσκάδα που επιθυμείς.Tip!

Μη ξεχάσεις να χρησιμοποιείς τα αρωματικά κεριά και το αποσμητικό χώρου που σου έχουμε δείξει πώς να φτιάξεις!

The post Μάθε πώς να μη μυρίζει το σπίτι από το κατοικίδιο σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα