7 υγιεινά μυστικά που θα σου αλλάξουν τη ζωή

11:30 26/8/2014 - Πηγή: iPop

Αν είσαι από τους φανατικούς αναγνώστες μας, τότε είμαστε σίγουροι πως θα διαβάζεις τις συμβουλές μας και θα ακολουθείς ένα υγιεινό τρόπο ζωής, τόσο στις διατροφικές σου επιλογές όσο και στην καθημερινή σου άσκηση. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, υπάρχουν 7 απλοί τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να νιώσεις και να δείχνεις καλύτερα.

Μην απελπίζεσαι. Δεν κοστίζουν ούτε χρόνο, ούτε χρήμα! Δες 7 υγιεινά μυστικά που θα σου αλλάξουν τη ζωή -ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

ΔευτέραΠιες
μεταλλικό νερό

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι γυρνάμε όλη την ημέρα με ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι. Φρόντισε αυτό το νερό να είναι μεταλλικό. Το συγκεκριμένο είδος νερού είναι πλούσιο σε διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που διώχνουν το αλουμίνιο από τον οργανισμό. Το αλουμίνιο είναι μια νευροτοξίνη που προκαλεί μεταβολικές και νευρολογικές διαταραχές.

ΤρίτηΑσκήσου και εκτός γυμναστηρίου

Ακόμα και η καθημερινή άσκηση στο γυμναστήριο δεν αντισταθμίζει τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν στην υγεία μας από την καθιστική ζωή. Σήμερα εκτός από την καθημερινή σου άσκηση, περπάτα για 10 λεπτά με όποιο ρυθμό θέλεις, σε κάποιο μέρος που σε ευχαριστεί.

ΤετάρτηΑνέπνευσε βαθύτερα

Η αναπνοή από το διάφραγμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού που με τη σειρά τους μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες και ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανέπνευσε βαθύτερα και θα δεις πως θα έχεις ευεργετικά οφέλη τόσο στον ύπνο σου όσο και στην ενέργεια που χρειάζεσαι για την επόμενη ημέρα.

Πέμπτη Διπλασίασε την πρόσληψη της βιταμίνη D στον οργανισμό σου

Η βιταμίνη του «ήλιου» θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοπάθειες ακόμα και καρκίνο. Η βιταμίνη Dπαράγεται κι από τον ίδιο τον οργανισμό μας όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροφές όπως ο σολομός, οι κρόκοι αυγών και τα μανιτάρια που είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Για την Πέμπτη λοιπόν πρόσθεσε μια από αυτές τις τροφές στο διαιτολόγιό σου.

ΠαρασκευήΠιες τσάι

Πίνε ένα φλιτζάνι τσάι-πράσινο κατά πριτίμηση- ανά τακτά χρονικά μέσα στην ημέρα. Το φυσικό πράσινο τσάι περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και από ορισμένες μορφές καρκίνου.

ΣάββατοΦάε μια σαλάτα για μεσημεριανό

Ότι πιο υγιεινό μπορείς να κάνεις μέσα στην εβδομάδα την ημέρα ξεκούρασης σου. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παγκόμιου Οργανισμού Υγείας, οι άνθρωποι που επιδίδονται σε χορτοφαγικές δίαιτες, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες στη ζωή τους να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα και διαβήτη.

ΚυριακήΠιες μια ασπιρίνη

Εκτός από την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η ασπιρίνη επειδή είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο, έχει τη δυνατότητα να δρα προστατευτικά για τον καρκίνο του εντέρου. Προσοχή μόνο, ασπιρίνη παίρνουμε πάντα με γεμάτο στομάχι.

Photo: yorkfoods.com.au

The post 7 υγιεινά μυστικά που θα σου αλλάξουν τη ζωή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα