Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

16:32 27/9/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να διαβάζεις τον τίτλο,, μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου, και η πρώτη σου σκέψη να είναι ότι τον αγαπάς, αλλά άμα το ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα, θα δεις ότι κάποιες φορές –αν όχι τις περισσότερες- δεν τον αγαπάς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ψυχολόγους, είναι δύσκολο να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις. Υπάρχουν, όμως, μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να φτάσεις πιο κοντά στον στόχο σου.

Να είσαι προετοιμασμένος να πονέσεις και να αναλάβει την ευθύνη των συναισθημάτων σου

Όλα τα συναισθήματα είναι ενημερωτικά. Μας ενημερώνουν αν

είμαστε σε θέση να αγαπήσουμε ή να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας. Το πρώτο βήμα είναι να έρθεις αντιμέτωπος με τα συναισθήματα σου και να μην τα αποφύγεις όπως έκανες μέχρι σήμερα! Αντιμετώπισε ένα –ένα τα συναισθήματα σου και προσπάθησε να κατανοήσεις την πηγή τους! Ξεκίνα να κρίνεις το τι αισθάνεσαι και το τι σκέφτεσαι, ακριβώς όπως θα έκανες για κάποιον ξένο.

Προετοίμασε τον εαυτό σου να μάθει νέα πράγματα

Για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον πόνο αποφεύγεις την ευθύνη της γνωριμίας με τον εαυτό σου. Πρέπει, λοιπόν, να προετοιμαστείς για να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Ν κάνεις ερωτήσεις οι οποίες σίγουρα θα σε πονέσουν αλλά σαν αποτέλεσμα θα έχουν να γνωρίσεις τον εαυτό σου και σε επόμενο στάδιο να τον αγαπήσεις.

Παραδέξου τα λάθη σου

Ίσως το πιο δύσκολο βήμα είναι να παραδεχθείς τα λάθη σου. Ρώτα τον εαυτό σου τις αιτίες που σε οδήγησαν να κάνεις αυτά τα λάθη και συνειδητοποίησε τα! Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για τα λάθη σου!

Συγχώρεσε τον εαυτό σου!

Αφού έχεις γνωρίσει τον εαυτό σου, έχεις αναγνωρίσει τα λάθη σου και έχεις παραδεχθεί όλα τα μειονεκτήματα σου…. Ήρθε η ώρα να συγχωρήσεις τον εαυτό σου. Αυτό θα καταφέρεις να το κάνεις μόνο αν είσαι απόλυτα ειλικρινής. Αν το καταφέρεις τότε σίγουρα θα έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου!

The post Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα