Μαλού Κυριακοπούλου: Η δουλειά στα μπουζούκια…

09:30 16/5/2014 - Πηγή: iPop

H Μαλού Κυριακοπούλου είναι το «next big thing» του ελληνικού τραγουδιού. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί μαζί της. Το ipop την συνάντησε στη γενική πρόβα της στο νυχτερινό κέντρο Fantasia όπου ξεκινάει εμφανίσεις στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη και της Πάολα, και της ζήτησε τα πέντε θετικά και τα πέντε αρνητικά του να δουλεύει ένας τραγουδιστής στα μπουζούκια!

Τα θετικά:Έχεις
την ευκαιρία να δουλέψεις με πολυμελή ορχήστρα που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς.Πολύς κόσμος επισκέπτεται τα νυχτερινά κέντρα. Εκεί λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να σε «ακούσουν» περισσότερα αυτιά.Δε χρειάζεται την υπόλοιπη εβδομάδα να βγαίνεις έξω τα βράδια.Πλέον, στα νυχτερινά κέντρα δεν είσαι υποχρεωμένος να τραγουδάς μόνο λαϊκά όπως συνέβαινε κάποτε!Τα σκηνικά και οι παραγωγές που συναντάς τις περισσότερες φορές είναι αξιοθαύμαστα. Σχεδόν όλα τα «σχήματα» έχουν τον σκηνοθέτη τους οπότε είσαι μέρος μιας μουσικής παράστασηςTα αρνητικά:Έρχεσαι αντιμέτωπος με την καχυποψία ενός μέρος του συνόλου όπου έχουν αρνητική εντύπωση για τα νυχτερινά κέντρα. Κάποιοι, ακούγοντας «μπουζούκια» φέρνουν στο μυαλό τους ένα μπανάλ, ξεπερασμένο σκηνικό, τραγουδιστές και τραγουδίστριες χαμηλού ήθους και χώρους που δεν προάγουν την ποιοτική μουσική. Στις μέρες μας, διαπιστώνεις ότι τα μπουζούκια φιλοξενούν αξιόλογες φωνές και αξιοπρεπείς παρουσίες. Μπορεί, βέβαια, το άπιαστο παιδικό όνειρό των περισσοτέρων τραγουδιστών, να ήταν η ξεχωριστή καριέρα σε κάποια μουσική σκηνή ή μπουάτ αλλά δυστυχώς η Ελλάδα του σήμερα δεν δίνει αυτή την δυνατότητα, αφού υπάρχει περιορισμένη προσφορά εργασίας στις ήδη λιγοστές μουσικές σκηνές. Τα παρεξηγημένα, λοιπόν, μπουζούκια »φιλοξενούν όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και τις περισσότερες φορές τους συμπεριφέρονται τίμια αφού δεν τους στερούν να τραγουδούν κομμάτια που αγαπούν, γιατί η ουσία και η ανάγκη τους και το ψώνιο τους είναι να τραγουδούν αυτό που λέει η καρδούλα τους ανεξάρτητα του χώρου στον οποίο βρίσκονται!Την ώρα που θα σχολάσεις τα ΜΜΜ δε λειτουργούν οπότε κάποιος που δεν οδηγεί αντιμετωπίζει μία μικρή δυσκολία!Τις περισσότερες φορές το πρόγραμμά σου τελειώνει νωρίς .. το πρωί!Πρέπει να έχεις δυο φορές τα μάτια σου ανοιχτά απ” ότι θα τα είχες σε μια πρωινή δουλειά, για διάφορους λόγους. Ο πιο σημαντικός, είναι ότι εκείνη την ώρα και σε αυτόν τον χώρο οι περισσότεροι δεν είναι νηφάλιοι ώστε να έχουν «καθαρή» σκέψη.Για εμένα τα »πλην» των μπουζουκιών σταματούν στο νούμερο 4. Προς το παρόν.Info!

1. Η Μαλού κυκλοφόρησε το καινούριο της τραγούδι «Μια Φορά Στο Τόσο» σε μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια από την Cobalt Music
2. Μέχρι αρχές Αυγούστου θα τραγουδά στο «Fantasia» δίπλα στον Γιώργο Μαζωνάκη και την Πάολα.

The post Μαλού Κυριακοπούλου: Η δουλειά στα μπουζούκια… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα