Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς φοβερών τραγωδιών»

16:44 17/6/2017 - Πηγή: iPop

Στα επίσημα γενέθλια της και στο πλαίσιο της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στη χώρα λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, της πολιτικής κρίσης και της φονικής πυρκαγιάς, η βασίλισσα Ελισάβετ, δήλωσε ότι διακατέχεται από βαθιά θλίψη αλλά ο λαός της θα αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για τη Βρετανία, καθώς μετά από τρεις αιματηρές επιθέσεις ισλαμιστών και την πυρκαγιά στο Grenfell Tower του δυτικού Λονδίνου, όπου και έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, έρχεται να προστεθεί και η πολιτική κρίση

μετά την αποδυνάμωση της πρωθυπουργού Theresa May.

«Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από ένα πολύ ζοφερό εθνικό αίσθημα. Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς φοβερών τραγωδιών», δήλωσε η βασίλισσα, σε μήνυμά της για τα επίσημα γενέθλιά της που γιορτάζονται σήμερα στη χώρα.

Η ίδια ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων της με τα θύματα, εντυπωσιάστηκε από προσφορά του κόσμου να παρέχει υποστήριξη σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Προσωρινά έκλεισαν όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ των γραμμών Hammersmith City και Circle, ανάμεσα στους σταθμούς Eeware Road και Hammersmith, καθώς εκδηλώθηκαν ανησυχίες για την κατάρρευση του Grenfell Tower, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης του Grenfell Tower στο Λονδίνο, η πυροσβεστική έκανε αίτημα να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό και λίγο αργότερα οι αρχές έδωσαν την εντολή για το κλείσιμο των δύο γραμμών.

Πιο συγκεκριμένα όλες οι στάσεις μεταξύ των γραμμών Hammersmith City και Circle ανάμεσα στους σταθμούς Eeware Road και Hammersmith έκλεισαν και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΜΜΜ του Λονδίνου δεν είναι σίγουρο πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πολλά κτίρια θα πρέπει να ελεγχθούν από κλιμάκια ώστε να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι νεκροί απ’ την πυρκαγιά στον Grenfell Tower υπολογίζονται μέχρι στιγμής στους 30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, οι αγνοούμενοι της πυρκαγιάς στο Grenfell Tower, ανέρχονται στους 58. Η αστυνομία εκτιμάει μάλιστα πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος στους δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός πολύ πιθανόν να αλλάξει.

Μάλιστα είπε πως στους 58 που εκτιμούνται τώρα οι νεκροί, περιλαμβάνονται και οι 30 που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Downing Street, συνάντηση της πρωθυπουργού Theresa May με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία

Η May μάλιστα είχε δεχτεί κριτική επειδή όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη τον τόπο της τραγωδίας, απέφυγε να μιλήσει στους κατοίκους και μάλιστα όταν επέστρεψε την Παρασκευή έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως «Ντροπή σου» και «Δειλή».

Η πρωθυπουργός, προχώρησε ταυτόχρονα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, σε δέσμευση για την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς. Επιπλέον δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και εκείνοι που έχασαν τα σπίτια τους θα εγκατασταθούν σε νέα κατοικία εντός τριών εβδομάδων.

Διάβασε επίσης:

Λονδίνο: Ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς | Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

The post Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς φοβερών τραγωδιών» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα