Κρίσιμη μέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου | Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία

08:45 30/6/2017 - Πηγή: iPop

Κρίσιμη μέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017. Τι ισχύει για Λέσβο και Χίο.

Το πρωί της Παρασκευής και πιο συγκεκριμένα στις 11:00 αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες

2017 σε όλα τα σχολεία βάζοντας τέλος στην αγωνία 104.929 υποψήφιων (85.908 απόφοιτοι των ΓΕΛ και 19.021 των ΕΠΑΛ).

Να σημειωθεί πως φέτος τα αποτελέσματα δεν θα συνοδεύονται από στατιστικά των επιδόσεων, οπότε και η αγωνία για την ασφαλέστερη εικόνα των βάσεων παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα.

Πως θα δεις τα αποτελέσματά σου

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων πέρα από τα σχολεία τους μπορούν να ελέγξουν τα αποτελέσματα τους και ηλεκτρονικά και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας βάζοντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στατιστικά και μηχανογραφικό

Από την Πέμπτη 6-7-2017 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι σ’ αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Τι ισχύει σε Λέσβο και Χίο

Εξαιτίας της διακοπής που σημειώθηκε στις εξετάσεις των μαθητών της Χίου και της Λέσβου λόγω του ισχυρού σεισμού σ’ αυτές τις περιοχές δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1η Ιουλίου και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή, 30 Ιουνίου.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλήνιες 2017, η πρώτη εκτίμηση για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις, είναι η εξής:

Όσον αφορά στο 4ο πεδίο που εντάσσονται οι Παιδαγωγικές σχολές, αναμένεται σημαντική άνοδος των βαθμολογιών, αφού σε σχέση με πέρυσι, η ζήτηση από πλευράς υποψηφίων έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ και τα ζητούμενα της Ιστορίας και των Μαθηματικών αποδείχτηκαν αρκετά εύκολα.

Στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα), αναμένουμε πτώση των βάσεων, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού. Ειδικά για το 5ο πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν σε ιστορικά χαμηλά.

Για το 1ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο, που αφορούν τις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος για μία θέση στις δημοφιλείς σχολές, με τις αυξομειώσεις να είναι οριακές σε σχέση με πέρυσι.

Πώς να υπολογίσεις τα μόρια

Για τον υπολογισμό των μορίων, σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2647 τεύχος Β’/9.12.2015), αρχικά δεν προσμετρώνται οι «ενδοσχολικοί» βαθμοί, παρά μόνο οι βαθμοί των Πανελλαδικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το υπουργείο Παιδείας από αύριο -Σάββατο- αναμένεται να παρέχει μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι υποψήφιοι, συμπληρώνοντας τους βαθμούς τους, να βλέπουν το σύνολο των μορίων τους.

Όσοι ωστόσο, θέλουν να βρουν με τον παραδοσιακό τρόπο, η διαδικασία έχει ως εξής:

Αρχικά, το άθροισμα των γραπτών βαθμών (σε εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου) των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).

Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Για σχολές ή τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικών δοκιμασιών ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου γίνεται ως εξής:

Στο σύνολο μορίων προστίθενται τα μόρια που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό με το εκατό (100) του γινομένου του βαθμού του υποψηφίου στο απαιτούμενο ειδικό μάθημα ή στις πρακτικές δοκιμασίες με τον αντίστοιχο συντελεστή κατά περίπτωση (επί 1 ή επί 2).

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος εξεταστεί πανελλαδικά και σε πέμπτο μάθημα, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, τότε ο υπολογισμός των μορίων του για κάθε ένα από τα δύο Επιστημονικά Πεδία που έχει δικαίωμα να δηλώσει προτίμηση, γίνεται με βάση τα αντίστοιχα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Κάνοντας μία σύνθεση των παραπάνω, ο αλγόριθμος, με βάση τον οποίο θα μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν τα μόριά τους είναι ο εξής:

Μ = [((α+β+γ+δ) • 2) + ((α • 1,3) + (β • 0,7))] • 100

Αναλυτικά, τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας, που προβλέπονται στις Ομάδες Προσανατολισμού για κάθε Επιστημονικό Πεδίο, έχουν ως εξής:

A. Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

α) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)

β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

α) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Μαθηματικά Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Β. Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

α) Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

α) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Ιστορία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Γ. Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)

β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

α) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Ιστορία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Μόνη εξαίρεση, για το 3ο επιστημονικό πεδίο, Επιστημών Υγείας και Ζωής, οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων είναι 0,9 (για τη Βιολογία γενικής Παιδείας) και 0,4 (για τη Νεοελληνική Γλώσσα), αντί 1,3 και 0,7, που είναι στα άλλα πεδία.

Οι συντελεστές του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών κατά περίπτωση είναι:

Δύο (2) για τα Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση στα ειδικά μαθήματα:
«Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο»
«Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».Δύο (2) για τα τμήματα:
Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών,
Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.Ένα (1) για το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Παν. Ιωαννίνων για το οποίο απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα «Ελεύθερο Σχέδιο» και για όλες τις λοιπές σχολές και τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων 1 και 2.

The post Κρίσιμη μέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου | Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία appeared first on iPop.

Keywords
σχολεια, βαθμολογιες, υπουργείο παιδείας, πανελλαδικες 2012, πανελληνιες 2013, επαλ, ηλεκτρονική, ιουνίου, βασεις, φεκ, απε-μπε, ipop, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κλειστα σχολεια, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αποτελεσματα, ipop, ηλεκτρονική, επαλ, μηχανογραφικο, σχολες, υπουργείο παιδείας, φυσικη, χημεια, αγωνια, αθροισμα, αλγοριθμος, ανοδος, απε, απε-μπε, αρχαια, αρχαια ελληνικα, γλωσσα, δευτερα, διευθυνση, ευκολα, εκτιμηση, εξετασεις, επτα, επωνυμο, ζωης, ισχυει, εικονα, κομμα, μαθηματικα, μηδεν, μορια, νεοελληνικη γλωσσα, μπε, ομαδα, ονομα, πεδια, πεδιο, πεμπτη, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, τρια, βιολογια, ελληνικα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, ιουνίου, ομαδες, υγειας
Τυχαία Θέματα