Τουλάχιστον 23 νεκροί στην Μπουρκίνα Φάσο – Νεκροί και οι 4 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα (photos-video)

12:13 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Spendid στην Μπουρκίνα Φάσο. Οι δυνάμεις ασφαλείας απελευθέρωσαν τουλάχιστον 126 ομήρους, ενώ εξουδετέρωσαν 4 από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο, φτάνουν τους 23 από 18 διαφορετικές χώρες.

#UPDATE: At least 23 people from

18 countries killed in #Burkina Faso hotel attack – latest https://t.co/83dyBkhebz pic.twitter.com/EGnObxu2xN

AFP news agency (@AFP) January 16, 2016

Νωρίτερα οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν τη λήξη της πολιορκίας του ξενοδοχείου και της ομηρίας στην Μπουρκίνα Φάσο. Οι δυνάμεις ασφαλείας απελευθέρωσαν 126 ομήρους που βρίσκονταν στα χέρια φερόμενων ως τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το διεθνές ενημερωτικό δίκτυο ABC, οι αρχές ασφαλείας που είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο Splendid στην Ουαγκαντούγκου την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους ενόπλους εξτρεμιστές, απελευθέρωσαν τουλάχιστον 126 ομήρους που βρίσκονταν από χθες το βράδυ κρατούμενοι ομάδας ισλαμιστών της Αλ Κάιντα.

Official: Siege ends in Burkina Faso hotel attack, 126 people freed: https://t.co/6Vmdvgq3sZ

ABC News (@ABC) January 16, 2016

Οι αρχές ασφαλείας της χώρας μαζί με την ενίσχυση γαλλικών σωμάτων ασφαλείας, κατάφεραν να απελευθερώσουν τουλάχιστον 126 άτομα από το ξενοδοχείο Splendid , όπου σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής τρομοκρατική επίθεση, από μαχητές που ανήκουν σε παρακλάδι της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα το Associated Press οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν τρεις τρομοκράτες που συμμετείχαν στην εν λόγω επίθεση, ενώ τα θύματα της επίθεσης έφταναν τα 22, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Μπουρκίνα Φάσο.

Forces retake Burkina Faso hotel seized by al-Qaida-linked extremists; 3 attackers killed, 126 people freed: https://t.co/kz2W8DQUSD

— The Associated Press (@AP) January 16, 2016

BREAKING: Burkina Faso security ministry says 22 killed after al-Qaida-linked group seized luxury hotel

— The Associated Press (@AP) January 16, 2016

Τουλάχιστον 23 οι νεκροί σύμφωνα με το CNN

At least 23 people killed in attack on hotel popular with westerners in Burkina Faso, official says. https://t.co/uqolmIAHFe

CNN Breaking News (@cnnbrk) January 16, 2016

Οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των ομήρων του ξενοδοχείου Splendind, ξεκίνησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με τις δυνάμεις ασφαλείας να πολιορκούν και να εισβάλουν στο ξενοδοχείο, απελευθερώνοντας αρχικά 30 ομήρους.

Security forces free 30 hostages from besieged Burkina Faso hotel, state broadcaster says. https://t.co/uqolmIAHFe pic.twitter.com/pWW71w4ipb

CNN Breaking News (@cnnbrk) January 16, 2016

photo: The Independent,AFP,CNN

The post Τουλάχιστον 23 νεκροί στην Μπουρκίνα Φάσο – Νεκροί και οι 4 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα (photos-video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα