Η Αλ Κάιντα πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Μπουρκίνα Φάσο – Απελευθερώθηκαν 63 όμηροι

09:16 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Πανικός εξακολουθεί να επικρατεί στην Μπουρκίνα Φάσο έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα που σημειώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Ουαγκαντούγκου χθες το βράδυ. Σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν 63 ομήρους που βρίσκονταν στα χέρια των τρομοκρατών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν και πολιόρκησαν το ξενοδοχείο στην Μπουρκίνα Φάσο απελευθερώνοντας συνολικά 63 ομήρους κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Security forces free

30 hostages from besieged Burkina Faso hotel, state broadcaster says. https://t.co/uqolmIAHFe pic.twitter.com/pWW71w4ipb

CNN Breaking News (@cnnbrk) January 16, 2016

Από αυτούς, 33 έχουν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, στο CNN. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκθέσεις, 20 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 15.

Security forces raid besieged Burkina Faso hotel https://t.co/3bXl1wsB3J

— UJA News Net (@ujanewsnet) January 16, 2016

Οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κεντρικό ξενοδοχείο στην Ουαγκαντούγκου, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, οπότε και ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης των ομήρων που βρίσκονταν στα χέρια των τζιχαντιστών.

More than 30 hostages freed in military operation against Islamists who attacked Burkina Faso hotel – minister says https://t.co/mojzqtlVzk

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 16, 2016

Oι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ζήτησαν την στρατιωτική ενίσχυση των γαλλικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, προκειμένου να περικυκλώσουν το ξενοδοχείο Splendid και να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης των ομήρων.

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης.

BREAKING: Al Qaeda of Islamic Maghreb says it is responsible for Burkina Faso hotel attack: SITE Intelligence Group

Reuters World (@ReutersWorld) January 15, 2016

Αξίζει να σημειωθεί πως η τρομοκρατική αυτή επίθεση σημειώνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμακό, όταν στις 20 Νοεμβρίου, τρομοκρατική επίθεση προκάλεσε το θάνατο 20 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 14 ήταν αλλοδαποί στην πρωτεύουσα του Μαλί.

photo:CNN

The post Η Αλ Κάιντα πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Μπουρκίνα Φάσο – Απελευθερώθηκαν 63 όμηροι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα