Σόιμπλε: Απαραίτητη η εφαρμογή των συμφωνηθέντων για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

11:21 16/1/2016 - Πηγή: iPop

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει πως είναι απαραίτητη η εφαρμογή των συμφωνηθέντων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ παράλληλα για ακόμα μια φορά επανέλαβε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί αδιαμφισβήτητη προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής στις

Βρυξέλλες και έπειτα από το τέλος του ECOFIN, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την ικανοποίηση του, μιλώντας στους δημοσιογράφους για το ότι η ελληνική Κυβέρνηση δήλωσε εκ νέου ότι επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ, στα πλαίσια αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όπως είχε συμφωνηθεί.

Είναι καλό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε προφανώς εκ νέου αυτό που είχε ήδη αποδεχθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ότι δηλαδή το ΔΝΤ βεβαίως πρέπει να συνεχίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα – αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε πως«αργεί κάπως, αλλά πάντα έτσι συνέβαινε με την Ελλάδα», ενώ υποστήριξε:

Πρέπει να προχωρήσει τις επόμενες μέρες με γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε όλοι συμφέρον από το να καταφέρουμε αυτή τη διαδικασία κατά τρόπο ώστε να μην ζημιώσει την σταδιακή ανάκαμψη στην Ελλάδα. Πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε πως:

Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει προτάσεις, τις οποίες όμως πρέπει να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, εάν επαρκούν. Υπάρχει και το θέμα – συνδέεται με τις διοικήσεις των τραπεζών και με την διαμόρφωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων – της πορείας του εκσυγχρονισμού και της αποπολιτικοποίησης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Σχετικά τώρα με το ζήτημα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από την Ε.Ε, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε σε συνεργασία όλα τα κράτη μέλη προκειμένου «να προστατευθεί, η Σένγκεν και να μην διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση». Αναφερόμενος τώρα στα κονδύλια που θα χορηγηθούν στην Τουρκία, όπως ο ίδιος εξηγεί:

Tα χρήματα πρέπει να ζητηθούν από τα κράτη-μέλη και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι, τότε πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, π.χ. μια συμμαχία προθύμων.

The post Σόιμπλε: Απαραίτητη η εφαρμογή των συμφωνηθέντων για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα