«Λίμνη» ο καταυλισμός στην Ειδομένη (Photos)

10:21 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο καταυλισμός στην Ειδομένη το τελευταίο 48ωρο, με τους πρόσφυγες να καλούνται αντιμετωπίσουν, εκτός των άλλων, και την συνεχή βροχή, που καθιστά ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η λάσπη που έχει δημιουργηθεί από την πολλή βροχή των τελευταίων ημερών, κάνει ακόμα και τον βηματισμό ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Όλα τα πράγματα των προσφύγων είναι πλέον βρεγμένα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι μέσα στο βράδυ αλλάζουν θέση στην σκηνή τους με την ελπίδα να βρουν πιο στεγνό σημείο.

Νέες αφίξεις στον Πειραιά

Την ίδια στιγμή

στον Πειραιά έφθασαν με το Αριάδνη το πρωί της Δευτέρας 601 άτομα, ενώ το βράδυ θα καταφθάσουν ακόμα δύο πλοία με άγνωστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Την Κυριακή βρίσκονταν στους χώρους του λιμανιού 2.780 άτομα.

Όλοι οι χώροι είναι γεμάτοι με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να βρουν ένα σημείο να προστατευτούν από την βροχή.

500 άτομα έφυγαν την Κυριακή από τον Πειραιά με πούλμαν για τους χώρους φιλοξενίας στην Χαλκίδα και τη Μαλακάσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν υπό τον φόβο ότι οι αρχές θα τους πάρουν τα χαρτιά τους και δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Βίτσας: Μέχρι και 2 χρόνια θα μείνουν οι πρόσφυγες

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και υπεύθυνος του συντονιστικού οργάνου για την διαχείριση του προσφυγικού, Δ. Βίτσας προειδοποίησε ότι πολλοί πρόσφυγες που αναμένουν την μετεγκατάσταση θα παραμείνουν στην χώρα μας ακόμα και 2 χρόνια.

Το διάστημα αναμονής για μετεγκατάσταση, εξήγησε ο κ. Βίτσας είναι από κάποιους μήνες μέχρι και 2 χρόνια.

Για τον καταυλισμό της Ειδομένης είπε: «Οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».

Ο ίδιος φάνηκε ανήσυχος ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Βίτσας σχολίασε σχετικά με τις χώρες που θέτουν πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στα εδάφη τους:

Μερικές χώρες έχουν Κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή

Photos: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post «Λίμνη» ο καταυλισμός στην Ειδομένη (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα