Η Τουρκία θρηνεί τα θύματά της

08:54 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Τα θύματα μιας ακόμα επίθεσης θρηνεί η Τουρκία. Επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σημειώθηκε την Κυριακή σε πάρκο σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας στις 18:35, τοπική ώρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 37 νεκροί και τουλάχιστον 129 τραυματίες.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας έκανε γνωστό πως σίγουρα ένας ή δύο από τους δράστες είναι νεκροί.

Σε δέκα νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποιος

μαχητής του PKK ή σχετικής οργάνωσης.

Το Reuters μεταδίδει ότι μετά την έκρηξη, υπήρξαν και πυροβολισμοί.

Από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν γίνει στην Άγκυρα τρεις επιθέσεις. Θυμίζουμε πως πριν από έναν μήνα σημειώθηκε ακόμα μια αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Τον Οκτώβριο 103 άτομα είχαν σκοτωθεί κι ακόμα 250 είχαν τραυματιστεί μετά από επίθεση από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του τόνισε: «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του. Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

The post Η Τουρκία θρηνεί τα θύματά της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα