Ο πριγκιπας ουιλιαμ και η κειτ μιντλετον συναντουν τους βασιλεις του μπουταν...

17:16 14/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον αναχώρησαν το πρωί από την Ινδία...
και έφθασαν με ιδιωτικό αεροσκάφος στο Μπουτάν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στις δύο χώρες. Το κρατίδιο του Μπουτάν βρίσκεται στα Ιμαλάια, ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα και μέχρι το 1999 δεν υπήρχε τηλεόραση στην χώρα, ενώ μέχρι το 1974 απαγορευόταν οι επισκέψεις ξένων.

Από το 2008, που παραιτήθηκε από τον θρόνο ο πατέρας του σημερινού
νεαρού βασιλιά, η χώρα πέρασε στην συνταγματική μοναρχία. Ο βασιλιάς Jigme Khesar είναι αγαπητός στους 758.000 υπηκόους του και το ίδιο ισχύει και για την σύζυγό του, την 25χρονη βασίλισσα Jetsun Pema, που είναι η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο. Το βασιλικό ζευγάρι του Μπουτάν έχει «σπάσει» το πρωτόκολλο, αφού, όχι μόνο παντρεύτηκε από έρωτα, αλλά συζούσε για ένα διάστημα πριν τον γάμο του το 2011. Ο βασιλιάς Jigme 35 ετών σήμερα γνώρισε την βασίλισσα σε πικ νικ στην πρωτεύουσα Θίμφου όταν εκείνος ήταν 17 ετών και εκείνη 7 ετών.

Η 25χρονη βασίλισσα σπούδαζε στην Βρετανία Διεθνείς Σχέσεις, Ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης, αλλά διέκοψε τις σπουδές της για να αρραβωνιαστεί τον βασιλιά Jigme. Παρόλο που δεν είναι γαλαζοαίματη η ίδια, ο πατέρας της που είναι πιλότος στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, είναι ετεροθαλής αδελφός με την σύζυγο μέλους της βασιλικής οικογένειας. Διεθνή δημοσιεύματα παρομοιάζουν το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τους αποκαλούν «Ουίλιαμ και Κέιτ της Ανατολής», ενώ την 25χρονη βασίλισσα του Μπουτάν την αποκαλούν «Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαΐων». Το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν απέκτησε έναν γιο τον Φεβρουάριο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του έγιναν δεκτοί στο Μπουτάν από την αδελφή του βασιλιά, πριγκίπισσα Chhimi και τον σύζυγό της και σε παραδοσιακή τελετή προς τιμή των Βρετανών γαλαζοαίματων προσφέρθηκε στο ζευγάρι ένα μαντίλι το khadhar, σύμβολο φιλίας στην χώρα.

Η βασίλισσα του Μπουτάν

Στην συνέχεια ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του οδηγήθηκαν στο παλάτι Lingkana, όπου θα γευματίσουν με το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν. Την Παρασκευή ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα κάνουν επί έξι ώρες πεζοπορία για να ανέβουν σε ένα ύψωμα και να επισκεφθούν «το μοναστήρι της τίγρης» με καταπληκτική θέα στην κοιλάδα Πάρο.

Το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν με τον νεογέννητο γιο του
Keywords
Τυχαία Θέματα