Λαγκάρντ και Λιου στέλνουν ηχηρό μήνυμα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος

19:08 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, απέστειλαν σήμερα, Πέμπτη, ηχηρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ τόνισε πως οι όροι του ελληνικού προγράμματος δεν έχουν αλλάξει, προσθέτοντας ότι για να συμμετέχει

το Ταμείο θα πρέπει το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

«Για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε δείξει ευελιξία για το θέμα της βιωσιμότητας, αλλά έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι το χρέος αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο».

Ωστόσο, η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι θα συμμετέχουν στην δεύτερη αξιολόγηση. ««Θα στείλουμε σε περίπου δύο εβδομάδες αποστολή για να βοηθήσουμε την αξιολόγηση, στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM».

Για τις μεταρρυθμίσεις από ελληνικής πλευράς, η Κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε πως έχει γίνει πρόοδος, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Λιου: Σταθερά στο τραπέζι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Παραμένει στο τραπέζι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τον Τζακ Λιου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ, Τζακ Λιου και Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να έχουν συνάντηση, κατά την οποία μεγάλο μέρος της θα αφιερωθεί στο χρέος.

Εξάλλου οι ΗΠΑ έχουν καλέσει πολλές φορές τους Ευρωπαίους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Photo: Reuters

The post Λαγκάρντ και Λιου στέλνουν ηχηρό μήνυμα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα