Το πληκτρολόγιο μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του Πάρκινσον

18:26 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή απ’ ό,τι φαίνεται μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Πρόσφατα οι επιστήμονες πρότειναν ότι το πληκτρολόγιο μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του Πάρκινσον.

Οι ερευνητές ζήτησαν από δύο ομάδες ατόμων – 42 ασθενείς σε πρώιμο στάδιο Πάρκινσον και 43 υγιείς εθελοντές- να πληκτρολογήσουν ένα κείμενο για 10-15 λεπτά. Το πληκτρολόγιο στο οποίο πληκτρολογούσαν ήταν συνδεδεμένο με έναν υπολογιστή, ο οποίος περιείχε ειδικό λογισμικό το οποίο μετράει κάθε πάτημα των πλήκτρων.

Η ανάλυση των δεδομένων που έγινε στη συνέχεια απέδειξε

ότι όσοι ασθενείς έπασχαν από Πάρκινσον είχαν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που πατούσαν και άφηναν τα πλήκτρα σε σύγκριση με τους υγιείς εθελοντές.

Ο επικεφαλής της έρευνας σχολιάζει ότι πρόκειται για έναν πολύ απλό τρόπο διάγνωσης των συμπτωμάτων του Πάρκινσον. «Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση και το άτομο δεν βγαίνει απ’ τις καθημερινές του συνήθειες».

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την πορεία της ασθένειάς του απ’ το σπίτι, θα βοηθήσει στην καλύτερη ανίχνευση της νόσου και στην αποτελεσματικότερη θεραπεία της.

Photo: Independent

The post Το πληκτρολόγιο μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του Πάρκινσον appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα