«Κλείδωσε» το ποσό της παρακράτησης των αναδρομικών για τις επικουρικές

18:10 6/10/2016 - Πηγή: iPop

«Κλείδωσε» το ποσό της παρακράτησης των αναδρομικών για τις επικουρικές. Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό ανέρχεται στα 50 ευρώ κατ’ ελάχιστο ποσό. Η παρακράτηση θα ξεκινήσει απ’ τις πληρωμές του Νοεμβρίου για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν επικουρικές και είδαν μειώσεις.

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία. Σύμφωνα με την τροπολογία του Χουλιαράκη, η απόφαση είναι για το Δημόσιο και εφαρμόζεται αναλογικά και για κάθε είδους παροχή που καταβάλλεται αχρεωστήτως από τους Φορείς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης εποπτείας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής

Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (Ε.Τ.Α.Τ.).

Μπορεί οι επικουρικές να μην μηδενιστούν πλήρως, ωστόσο, οι συνταξιούχοι θα δρουν δραματικές μειώσεις λόγω των παρακρατήσεων των αναδρομικών.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, την κατανομή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς διαγνωστικά κέντρα, φαρμακοποιούς κλπ, και διευκολύνσεις για την επιδότηση ανεργίας των ξενοδοχοϋπάλληλων.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post «Κλείδωσε» το ποσό της παρακράτησης των αναδρομικών για τις επικουρικές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα