Κυπριακό: Βήμα πίσω δεν κάνει η Τουρκία για τη διατήρηση του στρατού

16:23 4/7/2017 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν κάνει η Τουρκία για τη διατήρηση του στρατού στην Κύπρο, όπως αποδείχθηκε απ’ την εξέλιξη των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό στην Ελβετία τη Δευτέρα.

Οι μεγαλύτερες διαφωνίες ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά εντοπίζονται στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Ο Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης εμφανίστηκε ενοχλημένος με τη στάση της Τουρκίας και είπε χαρακτηριστικά:

Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι

ομολόγησαν, μέσα από επίπονη συζήτηση, οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους

Κατά πληροφορίες, κατά τις διαβουλεύσεις της Δευτέρας, ο Νίκος Κοτζιάς ρώτησε τον Mevlüt Çavuşoğlu αν η χώρα του επιμένει στα επεμβατικά της δικαιώματα στην Κύπρο.

O Toύρκος ΥΠΕΞ φέρεται να απάντησε ότι η Τουρκία επιθυμεί τη διατήρηση των επεμβατικών της δικαιωμάτων, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, είπε πως τα τουρκικά στρατεύματα θα μείνουν στο νησί γιατί αυτό θέλουν οι Τουρκοκύπριοι.

Η θέση “μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις” δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως θέση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο για μας

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε τη Δευτέρα πως «υπήρχε μια λάμψη ελπίδας το πρωί και στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες ανατροπές». Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι «το απόγευμα θα επανέλθουμε στην πορεία ελπίδας».

Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει μια ευθυγράμμιση με όσα ο γ.γ. ζητά από όλους εμάς. Επί του παρόντος έχει τερματιστεί ο διάλογος

The post Κυπριακό: Βήμα πίσω δεν κάνει η Τουρκία για τη διατήρηση του στρατού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα